25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Polis 'Kürtçe' anons yaptı!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişini protesto bahanesiyle bir grup, İdil yolunu trafiğe kapatırken polis ilk defa panzerden gösterici gruplara ve ailelere Türkçe ve Kürtçe anons yaptı.

Terörist Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişini bahane eden bir grup Cizre'de polisle çatıştı.

Polis panzerden ilk defa Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe anons yaptı.

15 Şubat olayları Cizre'de gündüz saatlerinde başladı. Cizre-İdil karayolunu trafiğe kapatan gösterici grup yasa dışı sloganlar eşliğinde polisle çatıştı. Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplandıktan sonra İdil Caddesi'ne çıkan yaklaşık 50 kişiden oluşan gösterici gruba polis göz açtırmadı. Taşlarla yola barikat kurup yolu trafiğe kapatan grubu polis tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıttı.

Polisin müdahalesi ile Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan grup uzaktan polisi izlemeye devam etti. Bu arada göstericilerin dağılmadığını gören polis ilk defa gruba ve ailelere Türkçe ve Kürtçe anons yaptı. Polis panzerinden yapılan Kürtçe anonsta, "Sevgili Cizreli anne ve babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızın kalem tutması gereken elleri taş tutmasın, çocuklarınızın kötü amaçlı insanların kullanmasına izin vermeyin" ifadeleri kullanıldı.

Polisle gösterici grup arasındaki gerginlik kısa bir süre daha devam ederken ilçede en üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Emniyet ilçenin birçok kritik yerinde çevik kuvvet ekipleri ile nöbet tutarken çevre il ve ilçelerden ilçeye çok sayıda polis takviyesi yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 14:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BİR-İRİ-DİRİ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.02.2010 17:13:54

Sözde kürt halkının kurtarıcısı binlerce insanımızın ölüm emrini veren celladınız yakalanıp imralıya yerleştirildi. En büyük düşmanı gibimi görülen Bşbkn Yrd imzası bulunan bir belgeyle canı azrail alana kadar garanti altına alındı. Siz esasen yakalanışını kafeste beslenmesini! protesto etmiyor sevincinizden kutluyorsunuz. Anlamıyor değiliz. Kaatiliniz evet hem kürt hem de bu vatanın uğruna namusumuzu bekleyen askere, öğretmene kurşun sıkma emrini veren kaatiliniz gül gibi geçiniyor ve hatta oradan ülkeyi yönetmeye bile kalkıyor. Saf tertemiz kürtlerin verdiği oylarla mecliste bulunanlara bile emirler yağdırıyor. Adı bölücü ya böl böl yutsunlar diye göbek kaşıyor. Saf tertemiz gençlerimiz de ona bel bağlamış kendi özünden olan askerine, polisine, öğretmenine, imamına kurşun sıkıyor, molotof atıyor. Uyanın ARTIIIK uyanın da bu ülkeden başka sığınacak bir mekanınızın vatanınızın olmadığını bilin. Atın elinizdeki cinayet aletlerini tutun kalemleri. O silahları tutmanın zamanı değil şimdi.

Akıldaneliğe soyunan ucu yurt dışında maşası yurt içinde olanlar cehalet içinde zaza veya başka kürt bölümleri diye sizi de bölüp kendine lokma yapacak. Açmış salyalı ağzını sizi bekliyor, elinize cinayet aletlerini ücretsiz veriyor. Hadi be kardeşlerim bir iri ve dipdiri olalım. TAM ZAMANIDIR.