19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Polise 1 Mayıs soruşturması

1 Mayıs'ta orantısız güç kullanan polislerin teşhis edilmesi için İstanbul Emniyeti'nde iç soruşturma başlatıldı.

Gazeteci kolu kırıp, kafaya tekme atan polisler, MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleriyle belirlenecek..

Olaylı geçen 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda emir ve yetki dışına çıkıp orantısız güç kullanan polislerin teşhisi için İstanbul Emniyeti'nde iç soruşturma başlatıldı. Olaylarda Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Deniz Uslu'nun kolunu kıran ve bir bayan göstericiyi yerde tekmeleyen polislerin teşhisi için kamera görüntülerini inceleyen emniyet, dün kutlamalar sırasında bölgede görev yapan polisleri soruşturmanın yürütüldüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağırarak ifadelerine başvurdu.

26 YUNUS İFADE VERDİ
Vatan caddesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelerek MOBESE ve güvenlik kamera görüntüsü teşhisine giren 26 motorize polisin, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Deniz Uslu'nun kolunun kırılması olayının yanı sıra, gösteriler esnasında yere düşen bir bayan göstericinin kafasına tekme atılması olayları kapsamında teşhise tabi tutuldukları öğrenildi. Başında üç emniyet müdür yardımcısının bulunduğu idari soruşturma komisyonuna ifade verdiği öğrenilen 26 polisin yanı sıra, değişik birimlerdeki memurların da bilgi ve ifadesine başvuruluyor. Görüntülerden yapılan teşhisler sonrasında, gazeteci Uslu'yu copla döverek kolunu kıran polislerin motorize ekiplerde, yere düşen bayan göstericinin başına tekme atan polisin ise Çevik Kuvvet'te görevli olduğu tespit edildi. Teşhis sonrasında kimlikleri belirlenecek olan polislerin alacağı cezanın komisyonun vereceği karara göre netleşeceği öğrenilirken, olaylarda sopa, değnek gibi aletler kullanan polislerin de belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 06:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramiz YANIK IP: 78.167.7.xxx Tarih : 10.05.2008 09:46:59

Emniyet Müdürlerimiz Polislerin nasıl zor şartlarda görev yaptığını, özlük haklarının iyi olmadığını maaşları yetmediğini savunacağına milete felaket dellallığı yapan kameraman görüntüleri ile gazete yazarlarının düşüncelerine göre hareket ediyolar.Fakat o kameraman ve gazeteciler vatandaşın malına devlet malına ve görev yapan polislere karşı yapılan saldırılardan hiç bahsetmiyolar.Ankara sıhhıye meydanında yaşlı bir polis memurunun onca gösterici tarafından sopalarla dövülmesi hele içlerinden biri siyah sakallı tutarak sopa ile vurmasını neden göstermiyor bu basın organları bunlar ülkede felaket isteyen her yapılana karşı çıkan ne istediğini bilmeyen bir gurup.emniyet müdürlerimiz biraz cesaretli olsun memuruna sahip çıksın.onlara ceza vermek için uğraşmasın. kendisine madalya takılmaz saygılarımla.