20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Polise Peker soruşturması

Sedat Peker operasyonunda adı geçen polis memurlarıyla ilgili iddiaların incelenmesi için iki müfettiş görevlendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Er, Sedat Peker operasyonu kapsamında adı geçen polis memurları hakkında adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini anımsatarak, ``Konuyla ilgili iki müfettiş gönderildi`` dedi.

Gazetecilerin ``Bu olay üzerninde polis-yargı çatışması var mı`` yönündeki sorusunu yanıtlayan Er, yargıyla polisin her zaman iç içe çalıştığını belirterek, ``Yasalarla birlikte Cumhuriyet savcısı adına çalışırız. Kamunun vermediği yetkiyi hiçbir kamu görevlisi kullanamaz. Hiçbir zaman yargıyla aramızda Sedat Peker olayı ile ilgili olarak uyumsuzluk ve anlaşmazlık söz konusu değildir. Olamaz da`` diye konuştu.

Bir polis şefinin operasyonlarla Karadeniz mafyasının önünün kesilerek, Kürt mafyasının önünün açılmak istendiği yönündeki sözlerini değerlendiren Er, ``Talihsiz bir açıklama. Suçun işlendiği yerde polis vardır. Polisin hiçbir suçluya farklı davranması söz konusu değil`` dedi.

Ramazan Er, Trabzon`daki polis memurunun eşinin çok çalıştırıldığı yönündeki şikayetinin anımsatılması üzerine, ``Keyfiyet veya husumet varsa onun de gereği yapılır`` değerlendirmesini yaptı.
ANKA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 14:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?