18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Polise sahte belge suçlaması

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polisler tarafından kaçırılarak tecavüz ve işkenceye maruz kaldığını iddia eden Gülbahar Gündüz soruşturmasıyla ilgili olarak Gündüz’ü ifade vermeyi kabul etmemekle suçlamasına karşın, dava dosyasının içinden Gündüz'ün ifade belgeleri çıktı. Avukat bu ifadelerin polisler tarafından hazırlandığını iddia ediyor.
     
     İstanbul’da sivil polisler tarafından kaçırılarak işkence ve tecavüze uğradığını öne süren Gülbahar Gündüz soruşturması gün geçtikçe karışıyor. Olayın hemen ardından başvurduğu Gazi Polis Karakolu’nda, polislerin kendisiyle dalga geçtiğini ve ifadesini dinlemediğini iddia eden Gündüz’ün başına gelenler geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Mesut Değer tarafından Meclis gündemine getirilmişti. İçişleri Bakanı Aksu, Değer’in soruşturmayla ilgili sorulara karşılık olarak emniyet mensuplarının üzerlerine düşeni yaptığını savunurken, Gülbahar Gündüz’ü soruşturmaya yardım etmemekle suçlamıştı. Aksu, Gündüz’ün emniyet müdürlüğünün davetlerini kabul etmeyerek ifade vermediğini söylemişti.
     
     Aksu’nun bu sözlerine karşın, geçtiğimiz günlerde savcılık soruşturması aşamasındaki dosyayı inceleyen Gündüz’ün avukatı Baran Doğan, dosyada Gündüz’ün ifadelerine rastlayınca çok şaşırdı. Doğan, ifade tutanaklarını inceleyerek bunların Gündüz’e ait olmadığı görüşüne vardı.
     Bir süre önce, müvekkilinin başvurusu sırasındaki tavırları nedeniyle “görevi ihmal” nedeniyle polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Baran, bu ifarelerin polislerin kendileri tarafından hazırladığını iddia etti.
     
     Gündüz’ün şikayet başvurusunu almayan polisin, hakkında soruşturma açılınca bu kez “sahte ifade belgesi” hazırlayarak suçtan kurtulmaya çalıştığını savunan Baran, tutanakların Gündüz’ün başvurusundan sonra hazırlandığını öne sürdü. Doğan, Gazi Polis Karakolu’nda görevli Komiser Hasan Mercan, polisler Mesut Arıkan ve Hikmet Durgun tarafından imzalanan tutanaklar için şu iddiaları gündeme getirdi:
     
     “Gülbahar Gündüz, kaçırıldığı gün karakola gidip kaçırıldığını, tecavüze ve işkenceye maruz kaldığını söylüyor, şikayetini bildiriyor. Polisler onu dinlemiyorlar. Alay ediyorlar. (Demek öyle oldu. Bunları mı yaşadın?) diyorlar. Biz daha sonra bu polisler hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulununca, bunlar bu ifadeyi hazırlıyorlar. Bu tutanak, görevi ihmal suçunu ortadan kaldırmaya dönük bir tutanak.”

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2003 Perşembe 13:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?