19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Polisin 'Alaattin Çakıcı' mazereti

Mafya liderlerinden ve bir dönem kırmızı pasaport ile "Devlet için çalıştığı" belgelenmiş Alaattin Çakıcı’nın kaçışı konusundaki savunmasını hazırlayan polis, olayda AB uyum yasalarının etkili olduğunu öne sürecek.

Savunmada, polisin AB uyum yasaları çerçevesinde kişi hak ve özgürlüklerine saygılı davrandığı vurgulanacak. İtalya’dan İspanya’ya geçtiği ileri süren Alaaddin Çakıcı’yla ilgili bazı iddialar yeniden gündeme geldi. Çakıcı’nın yurt dışında yeşil pasaport kullandığı ileri sürüldü.

Alaattin Çakıcı’nın yurdışına kaçmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aranan biri emekli polis 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edildi.

Alaaddin Çakıcı’nın İbrahim Arı adında çıkartılan pasaportla ve Beşiktaş Spor Kulübü aracılığıyla vize alarak İtalya’ya kaçmasında, polisin ihmali olup olmadığına ilişkin inceleme sürerken, polisin yapacağı savunmayı ve gerekçelerini hazırladığı belirtildi.

Polis savunmasında, Çakıcı’nın kaçmasında AB’ye uyum yasalarının etkisi olduğu öne sürecek ve gerekçede polisin AB’ye uyum yasaları çerçevesinde kişi hak ve özgürlüklerine saygılı ve yasalara uygun davrandığı belirtilecek. Çakıcı’nın yakalanması için herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı ve sadece kaçacağı gerekçesiyle bir kişinin yakalanamayacağını bildirilecek.

Gerekçede, polisin Cumhuriyet savcılarının ve mahkemelerin verdiği kararlara göre hareket ettiği, şüphe ve varsayımla yola çıkmasının suç olduğuna vurgu yapılıyor.

YEŞİL PASAPORT İDDİASI

İtalya’dan İspanya’ya kaçtığı ileri süren Alaaddin Çakıcı’yla ilgili bazı iddialar yeniden gündeme geldi. Çakıcı’nın yurt dışında kullandığı iki pasaportun yanısıra, yeşil pasaport kullandığı ileri sürüldü.

Çakıcı’nın Haluk Kırcı’yla buluştuğu, ancak birlikte hareket etmediği de kaydedildi.

KIRMIZI BÜLTENDEKİ GECİKME

İnterpol Genel Sekreterliği’nden çıkması beklenen kırmızı bültenin gecikebileceği belirtildi. Kırmızı bültendeki gecikmenin İnterpol Genel Sekreterliği yönetiminin geç toplanmasından kaynaklandığı da iddia ediliyor.

3 POLİS GÖZALTINDA
Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli polis Nizamettin Özoğul’un da aralarında bulunduğu 3 kişinin organize suçlar şubesindeki sorgusu tamamlandı. Zanlılar öğlen saatlerinde İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra soruşturmayı yürüten DGM Savcısı tarafından sorgulanmaya başlandı.
NTV
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2004 Salı 21:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?