23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Polislikten atıldılar gasp çetesi kurdular

İkisi açığa alınan, biri meslekten atılan, biri ise emekli olan 4 eski polis çete kurup, bazı işadamlarının milyarlarca lirası gasp ettiler.

İstanbul polisi, 6 ilçede eşzamanlı operasyonla 7 kişilik çeteyi çökertti.

İSTANBUL’da 4 eski polisin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 7 kişilik gasp çetesi, polisin düzenlediği ‘Kelepçe 2’ adlı operasyonla çökertildi. Şebeke üyesi polislerin, önceden renkli fotokopilerini çektirdikleri eski görev kimlikleri ile Mali Şube’den geldiklerini söyleyerek bazı açıklarını buldukları işadamlarından milyarlarca lira gasp ettikleri belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarı değerlendiren polis, kendilerini polis olarak tanıtarak gasp yapan bir şebekenin peşine düştü. Gasp Büro Amirliği tarafından önceki sabaha karşı Avcılar, Büyükçekmece, Beyoğlu, Çatalca, Eminönü ve Güngören ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Çelik yelekli özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon sırasında onlarca gasp yaptıkları iddia edilen Mehmet Dinç (41), Tezcan Orulkaya (51), Erdal Kılıçvar (29), Mehmet Tezcan (39), Murat Kılavuz (35), Filiz Çağlı (26) ve Burak Akça (40) gözaltına alındı.

Polis, çetenin eski polisler tarafından kurulduğunu belirledi. Çete üyelerinden Mehmet Dinç ile Erdal Kılıçsavar’ın 1 yıl önce açığa alındığı, Tezcan Orulkaya’nın emekli polis olduğu, Mehmet Tezcan’ın da yine yaklaşık 1 yıl önce polislikten atıldığı anlaşıldı. Çete üyelerinin, bazı işadamlarını takibe alarak kendilerine Mali Şube’den gelen polis olarak tanıttıkları daha sonra sözde şubeye götürmeme karşılığında para aldıkları belirlendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 01:06:23
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 01:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?