17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Poşu davası'nda tahliye kararı

Poşu taktığı için "terör örgütüne üye olmakla" suçlanan ve 25 aydır tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildi.

Galatasaray Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül bir gün Kağıthane'de boynunda poşuyla yürürken gözaltına alınıp 25 ay boyunca tutuklu kalmıştı. Kamuoyunda "poşu davası" olarak bilinen davada bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Kırmızıgül için tahliye kararı çıktı.

Ne olmuştu?

Cihan Kırmızıgül, Galatasaray Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiydi. Kendi ifadesiyle bir gün boyununda poşuyla Kağıthane'de yürürken gözaltına alındı. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da zanlı olarak gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındığında tutanak tutan polisler davada ifade verirken molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler. Gizli bir tanıksa 3. duruşmada olay sırasında gördüğü şahsın Cihan olmadığını söyledi. Hatta davanın savcısı 5 duruşmada tahliye istedi ancak hakim savcının bu talebini reddetti. Cihan'ın avukatı savunma için ek süre istedi ancak reddedilince istifa etti. 5. davada beraatı istenen Cihan'ın 6. davada 45 yıl hapsi istendi.

Cihan'a destek klibi

Cihan Kırmızıgül’ün davasını başından bu yana takip etmekte olan Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri Cihan'a destek olmak için klip çekti. "Beni de al! Cihan’a Özgürlük!" isimli klip sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?