18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Powell: Henüz KKTC'yi tanıma noktasına gelmedik

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, "Kuzey Kıbrıs'ı henüz tanıma noktasına gelmedik" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher da ABD'nin KKTC üzerindeki ambargonun hafifletilmesi için hangi adımları atacağını açıklamaktan kaçındı, ancak Washington'ın AB'ye paralel davranmasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Powell, ancak metni ABD Dışişleri Bakanlığı'nca bugün yayınlanan özel demecinde, "ABD'nin, kuzeydeki Türk devletini tanıma seklinde bir düşüncesi var mi? Yoksa, ticaretin artırılması için ne tip önlemler düşünülüyor?" sorusuna su yanıtı verdi:

"Öncelikle, Kıbrıslı Rumlar'ın plan lehinde oy vermemelerinden ne kadar büyük bir hayal kırıklığı duyduğumu söyleyeyim. Bu iyi bir plandı, tarihi bir fırsattı ve bu tarihi an kaçırılacak. Bu da, gelecekte kaybedilmiş bir fırsat olarak görülecek. Türk Hükümeti ise büyük bir siyasi cesaret gösterdi. Kıbrıslı Türkler de plan lehinde oy vererek öyle yaptı. Dolayısıyla, plana (evet) dedikleri için Kıbrıslı Türklerin bazı yararlar görmeleri gerekiyor. AB'deki meslektaşlarımızın ne yapmakta olduğunu izliyoruz. Onların ne yaptıklarını göreceğiz ve bizim ne yapabileceğimizi inceleyeceğiz. Size su anda yapabileceğim bir açıklama yok ve tanıma noktasına henüz gelmedik. Şimdi duruma bakıyoruz, referandumların sonuçları üzerinde çalışıyoruz ve başlangıçta AB'nin ne yapacağını izliyoruz."
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 23:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?