18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Poyrazköy için karar

12. Ağır Ceza Mahkemesi Poyrazköy iddianamesini kabul etti.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5'i tutuklu 17 kişihakkında açılan davanın ilk duruşması, 9 Nisan 2010 tarihinde yapılacak.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edileniddianamede, "sanık" olarak Tayfun Duman, Ergin Geldikaya, Levent Bektaş,Mustafa Turhan Ecevit, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Erme Onat, İbrahim KorayÖzyurt, Şafak Yürekli, Muharrem Nuri Alacalı, Levent Görgeç, Mert Yanık, DoraSungunay, Halil Cura, Sadettin Doğan, Ferudun Arslan ve Ali Türkşen yer alıyor.

İddianamede, "bir adet ateşli silah ve mutad sayıda mermi bulundurma","ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma","sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması,taşınması, bulundurulması", "silahlı terör örgütüne üye olmak", tehlikelimaddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "Türkiye Büyük MilletMeclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüsetmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya göreviniyapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "önemsiz tür ve miktarda patlayıcımaddeyi satın almak, kabul etmek veya bulundurmak", işlenen suçlar olaraksıralandı.İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın görüleceği duruşma tarihini de9 Nisan 2010 olarak belirledi.
 

AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?