26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Prag'da sürpriz gelişme

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarj Sarkisyan arasındaki görüşme, ABD'nin Prag Büyükelçiliğinde yapıldı.

Zirveden gelen ilk haberlere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında, Karabağ konusunda temel prensiplerde anlaşmaya varıldı. Azeri basınından gelen bu iddia, Ermeni kaynaklarınca yalanlanmadı.

 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesindeki Minsk Grubunun eş başkanlarından ABD'nin önderliğinde başlayan Aliyev-Sarkisyan görüşmesinde, diğer iki eşbaşkan Fransa ile Rusya'nın temsilcileri de yer aldı.

AZERİ GAZETECİ İYİMSER DEĞİL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Prag'da yaptıkları görüşmede prensipte anlaşmaya vardığı yönündeki haberi değerlendiren Azerbaycanlı gazeteci Turah Talehoğlu ise şunları söyledi:

"Bu görüşmenin bir önceki görüşmelerden bir farkı olmayacağını düşünüyorum. Bundan önce de bazı konularda uzlaşmaya varmışlardı. Eğer ABD ve Fransa devlet başkanları ağırlık koyarlarsa Dağlık Karabağ konusunda önemli gelişmeler olabileceğini düşünüyorum."

..
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 17:45:07
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 17:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?