18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Prodi: AP seçim sonuçları endişe verici

AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi, AB Anayasası taslağı üzerinde henüz uzlaşmaya varılamadığını, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin sonuçlarının da "endişe verici" olduğunu söyledi.

Prodi, yarın başlayacak AB zirvesi ve Hükümetlerarası Konferans öncesinde düzenlediği basın toplantısında Avrupa Parlamentosu seçimlerinde kamuoyunun politikacılara açık bir mesaj verdiğini, sandık başına gitmeyerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını gösterdiğini belirtti. Prodi, endişe verici bir durumun söz konusu olduğunu, kamuoyunun mesajının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

AB Anayasası taslağı üzerinde bir uzlaşmaya varılamadığını, ancak "iyimser beklentiler" olduğunu söyleyen Romano Prodi, zirvede biraraya gelecek AB devlet ve hükümet başkanlarına bir çağrıda bulunarak, "Bu müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasına büyük ihtiyaç var. Vatandaşlara net bir Avrupa fikri vermek için anayasaya ihtiyacımız var. Çekincelere son vermek gerekiyor" diye konuştu.

Prodi, zirvede anayasa konusunda bir uzlaşmaya varılamamasının, "Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından çok kötü bir sinyal" oluşturacağını belirtti.
BRÜKSEL
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 17:36:03
Güncelleme :16 Haziran 2004 Çarşamba 17:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?