20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Prodi bugün Ankara'ya geliyor

Ankara Anlaşması'nın 1963'te imzalanmasından bu yana Türkiye'yi ziyaret edecek ilk komisyon başkanı olan Prodi, bugün öğleden sonra geleceği Ankara'da, Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak.Prodi'ye, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Yüksek Komiseri Günter Verheugen de eşlik edecek. Prodi, Ankara'ya, "AB'ye tam üyelik için Kıbrıs'ta adım atın" mesajı verecek. Prodi, Türkiye’nin attığı adımları övecek ve reformları sürdürme çağrısında da bulunacak.

 Başbakanlık'ta yapılacak heyetlerarası görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlenecek.

TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından kabul edilecek olan Prodi'nin Genel Kurul'a hitap etmesi de bekleniyor. Prodi Meclis'te ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelecek.

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’nin, dün akşam yaptığı açıklamada, Prodi’nin Türkiye’nin attığı adımları öveceği ve reformları sürdürme çağrısında bulunacağı kaydedildi. Açıklamada, Prodi’nin Kıbrıs’ta 1 Mayıs’tan önce Annan Planı çerçevesinde bir çözüme ulaşılmasının da Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki yararını vurgulayacağı belirtildi.

Prodi'nin ziyaretine ilişkin Financial Times’ta yer alan yorumda, “Prodi, Türkiye’ye, Kıbrıs’ın birleşmesi konusundaki katkıları karşılığında özendirici olarak Avrupa Birliği üyeliği olasılığını kullanacak” görüşüne yer verildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2004 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?