18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Profesöre suikast

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Güner ve dört yaşındaki oğlu Selçukhan, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Güner'in eşi ve kızı ise yara almadan kurtuldu.

Boztepe Mahallesi mevkiinde dün gece saat 24.00 sıralarında, Prof. Dr. Güner’ in kullandığı araca kimliği belirsiz kişilerce çapraz ateş açıldı.

Dokuz kurşun isabet eden araçta bulunan Prof. Dr. Güner ile dört yaşındaki oğlu Selçukhan Güner ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Trabzon Numune Hastanesi’ nde hayatlarını kaybettiler. Araçta bulunan eşi Melek Güner ile kızı Gizem ise yara almadan kurtuldular.
Bu arada, yapılan ilk araştırmada olay yerinden beyaz kazaklı ve bereli bir kişinin kaçarken görüldüğü belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

’’GÜNER’İN HİÇKİMSEYLE PROBLEMİ YOKTU’’

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Prof. Dr. Sadettin Güner’in hiçkimseyle probleminin olmadığını söyledi.

Özen, yaptığı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Güner’in, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte otomobiliyle seyir halindeyken kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradığını ifade etti. Olayda, Güner ve 4 yaşındaki oğlu Selçukhan’ın öldüğünü, eşi ve diğer 2 çocuğunun yara almadan kurtulduğunu belirten Özen, ’’Güner’in ölümü hepimizi derin üzüntüye boğdu. Bu hain saldırıyı kınıyoruz’’ dedi. Güner’in herkesin sevdiği, çok iyi bir insan olduğunu ifade eden Özen, ’’Güner’in kimseyle bir problemi yoktu. İnsani ilişkileri çok iyiydi. Böyle bir olayın neden gerçekleştirildiğini anlamakta güçlük çekiyorum’’ diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 10:28:46
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 17:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?