27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Protokol ayakta, yaşlılar oturuyor

Geçtiğimiz hafta Manisa'nın Yağcılar Beldesi'nde okul açılışına katılan AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi için, protokol sırasına oturan belde sakinlerinden 85 yaşındaki Mehmet dede yerinden kaldırılmıştı. Hurriyet.com.tr'nin ses getiren haberi sonrası bugün Amasya'daki törende bazı yaşlıların ayakta kaldığını gören vali ve protokol üyeleri, yerlerini yaşlılara bırakıp ayakta durdu.

Amasya'da bir köyde düve dağıtımı için düzenlenen törende bazı yaşlı köy sakinlerinin ayakta kaldığını gören Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile törene katılan protokol üyeleri, yerlerini yaşlılara verip ayakta kaldı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/vekiloturacak_banner.jpgMerkez Sarımeşe Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yürütülen bir proje kapsamında, 100 aileye, 200 baş Holstein ırkı damızlık gebe düve dağıtımı için tören düzenlendi.

Şarımeşe Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen tören sırasında, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, bazı yaşlı köy sakinlerinin ayakta kaldığını görünce, protokol çadırındaki yerinden kalkarak, yaşlıları çadırda oturmaya davet etti. Bunun üzerine diğer protokol üyeleri de yerlerinden kalktı, boşalan yerlere yaşlılar oturdu.

Köylülerin protokol çadırında oturarak izlediği tören boyunca Vali Lekesiz ve beraberindekiler ayakta bekledi.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Lekesiz, halka saygı duymak gerektiğini belirterek, “Halkına uzak devlet ile uzaklara gidilmez” diyoruz. Bunu da her vesile ile söylüyoruz. Halka değer vermek lazım. Halkın sahip çıkmadığı hiçbir iş yaşamaz” diye konuştu.

Töreni izleyen yaşlıların ayakta kalmasına razı olamayacaklarını ifade eden Lekesiz, “60-70 yaşındaki insanların ayakta kalmasına gönlümüz razı olmadığından yerimizi terk ettik. Böyle olması bizleri de toplumu da daha mutlu etti” dedi.
 

AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 16:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?