18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

PTTBank 4 Mart'ta açılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTTBank'ın 4 Mart'ta hizmete sunulacağını belirterek, PTTBank'ın halktan para toplayıp değerlendirme dışında her türlü finansal işlemi yapacağını söyledi.
Yıldırım, Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 'PTTBank Bilgilendirme Semineri''nin açılışında bir konuşma yaptı. Türkiye'de asırlık kuruluşların sayısının az olduğunu belirten Yıldırım, PTT gibi iki asra yakın geçmişi bulunan bir kuruluşun bugün hizmet alanlarını genişletme dışında bir seçeneğinin de bulunmadığını vurguladı. Göreve geldiğinde PTT'nin toplam gelirinin yüzde 76'sının personel giderleri için harcandığını öğrendiğinde şaşırdığını ifade eden Yıldırım, "Bu şartlar altında PTT'nin yeterli olması ve ayakta durması mümkün değildi. Bu durumda ya personel azaltılmasını ya da gelirlerin artırılmasını tercih edecektik. İşsizlik ve mevcut sosyal problemlere yenilerini eklememek için gelir kalemlerini artırmayı seçtik" diye konuştu. Türk Telekom'un ayrılmasıyla birlikte PTT'nin gelirlerinde eksilme olduğunu belirten Yıldırım, gelişen teknolojilerin kullanılmasının ve kargo şirketlerinin çoğalmasının da PTT'nin gelirlerinde azalmaya sebep olduğunun altını çizdi.

4 BİN HİZMET NOKTASI
Türkiye'de posta bankacılığının ihtiyacın belirgin hale gelmesinin en büyük göstergesinin vatandaştan gelen talepler olduğunu anlatan Yıldırım, "2000 yılındaki krizden beri bazı ilçelerde ve beldelerde masrafını karşılamayan banka şubeleri kapatıldı. Buradaki insanlarımız mağdur olmaya başladı. Ama bazı kamu bankalarını şubeleri zarar etme pahasına da olsa hizmete devam ediyor. Ama unutmamak lazım ki kamu bankaları özelleştire kapsamında" şeklinde konuştu. Yurt genelindeki 4 bin hizmet noktası ile bu ihtiyacı en iyi karşılayacak kurumun PTT olduğunu savunan Yıldırım, kurumun, hazır altyapısıyla bunu gerçekleştireceğini söyledi. PTTBank projesinin 4 Mart'ta uygulanma konulacağını açıklayan Yıldırım, "PTTBank, halktan para toplayıp değerlendirme dışında her türlü finansal işlemi yapacak. Artık, bankadaki bir hesaptan PTT'ye para gönderilebilecek ve o hesaptan çekilebilecek. Döviz havalesi ve döviz bozdurma işlemi yapılabilecek. Bilumum havale işlemleri, tediye, elektrik, telefon faturaları, vergi ödemeleri PTT şubelerinden yapılabilecek. İnsanlarımız, gerek kamu gerekse üçüncü kişilerle olan her türlü alacak-verecek işini PTT aracılığıyla yapabilecek" dedi. Bazı işlemlerin şu anda dar kapsamda da olsa yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, PTT şubelerinden uçak bileti bile alınabildiğini kaydederek, bu hizmetlerin daha da arttırılacağını belirtti. Mevcut online şube sayısını göreve geldikleri günden bu yana 700'den 1000'e çıkarıldığını vurgulayan Yıldırım, "1.5 yıl sonra şubelerin yüzde 80-90'ı online hale getirilecek" dedi. PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin de, Projeye PTT ile ilgili bütün kurumların destek verdiğini ifade ederek, "Biz, zaten amatör olarak yaptığımız bir hizmeti daha da geliştiriyoruz. Profesyonel bankalarla yarışma gibi bir gayret içinde değiliz. Zaten bu biraz da bankaların kendi istediği birşey" dedi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2004 Salı 14:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?