19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Putin, metro saldırısından Çeçen liderleri sorumlu tuttu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gün geçtikçe dozunu artıran intihar saldırılarından Çeçen liderleri sorumlu tuttu. Putin, terörist olarak nitelendirdiği Çeçenlerle pazarlık yapmayacaklarını açıkladı.

Putin, bu açıklamayı, Moskova Metrosu’nda meydana gelen bombalı saldırının birkaç saat sonrasında yaptı. Bir televizyona konuşan Rusya Devlet Başkanı, "Bu tür cinayetlerden sonra insanlar, Çeçen lider Aslan Mashadov’la müzakere yapılması çağrısında bulundu. Bu çağrılar, insanların Mashadov ve adamlarını terörist olarak gördüklerinin dolaylı kanıtıdır. Bu tür dolaylı doğrulamaya ihtiyaç duymuyoruz. Mashadov ve taraftarlarının bu terör olaylarla bağlantılı olduklarından eminiz" dedi. Rus lider, gerillalarla yapılacak herhangi bir müzakerenin, sivil hedeflere yönelik yeni saldırılara cesaret vermekten öte bir getirisinin olmayacağını ileri sürdü.
Bu arada Moskova Metrosu’ndaki patlamanın Putin muhalifleri tarafından seçim malzemesi olarak kullanılabileceği belirtildi. Devlet Başkanı Putin’in rakibesi liberal aday İrina Khakamada, patlamayı şimdiden ülkenin kilit noktası haline getirdi. Khakamada, patlamanın Putin’in yanlış Çeçenistan politikasının bir sonucu olduğunu öne sürdü.

Putin, konu hakkında gazetecilerin sorduğu sorulara, "Bu tür saldırı faktörlerinin, seçimlerdeki siyasi tartışma sürecinde, devlet başkanlığı koltuğu için kullanılabileceği olasıdır. Fakat bu tür saldırılarda takınılacak tek bir tutum vardır. Herhangi bir iletişim, canileri cesaretlendirir" şeklinde cevap verdi.

Yayın Tarihi : 6 Şubat 2004 Cuma 16:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?