17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Putin: Terörle mücadelede yaklaşımlarımız aynı

Ankara - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile Rusya’nın terörle mücadeledeki yaklaşımlarının aynı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Türkiye ile Rusya arasında gelişen diyalog ve işbirliğinin, yalnızca iki ülkenin yararına olmadığını, bu işbirliğinin aynı zamanda bölgesel ve uluslararası alanda barış, istikrar ve gönence de katkı yaptığını söyledi.

Putin ve Sezer, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinin ardından ortak açıklama yaptı. Türkiye’nin daha önce birkaç kez uluslararası teröristlerin hedefi olduğunu hatırlatan Putin, Rusya’nın terörle mücadelede yürüttüğü politikada Türkiye’nin verdiği manevi ve siyasi destekten dolayı teşekkür etti. Putin, Irak, Afganistan ve Ortadoğu gibi konularda da iki ülke görüşlerinin yakın olduğunu kaydetti.

İmzalanan "Dostluğun ve Çok Boyutlu Ortaklığın Derinleştirilmesine İlişkin Ortak Deklarasyon"un önemine işaret eden Putin, deklarasyonun ikili ilişkilerin geleceğini belirleyeceğini ve ilişkilere güçlü ivme kazandırılacağını belirtti.

"Ticari ve ekonomik ilişkilerimize yeni ivme kazandırmaya kararlıyız" diyen Putin, Türk-Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle görüşmelere devam edileceğini kaydetti.

Sezer de Putin’le gerçekleştirdikleri görüşmelerin son derece yararlı olduğunu belirterek, "Ülkelerimizi yakından ilgilendiren, kimi bölgesel ve uluslararası konularda görüşlerimizin birbirine yakın olduğunu mutlulukla gördük" dedi.

Sezer, Putin’in ziyaretinin, "iki ülke arasında ulaşılan yeni ve üst düzey aşamayı perçinlediğine inandığını" kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:06:58
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 16:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?