31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Putin Başbakan oldu

Rusya'da devlet başkanlığı seçimini kazanan Medvedev, yemin ederek göreve başladı. Medvedev, Putin'i başbakanlığa atadı.

Dimitri Medvedev (42), seçkin 2 bin 400 kişinin önünde yemin etti. Yeni lider, vatandaşların hak ve özgürlüklerini, anayasayı ve bağımsızlığı savunacağına dair yemin etti.

Medvedev, ilk icraatı olarak yarın selefi Putin'i (55) başbakan olarak atayacak. Bu, ülkede iktidarın gerçekte kimin elinde olacağına dair şüphelere yol açıyor.

Büyük bir halk desteğine sahip olan Putin, geçtiğimiz günlerde ülkede hakim durumdaki Birleşik Rusya partisinin başkanlığına da getirilerek mecliste büyük bir çoğunluğun lideri olmuştu. Parti, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip.

Kamuoyu araştırmaları halkın 3'te 2'den fazlasının devlet yönetiminde kontrolün halen Putin'de olacağına inandığını gösteriyor. 10 senedir birlikte çalışan Putin ve Medvedev'in ikili bir yönetim sergilemeleri bekleniyor.

2 dönem devlet başkanlığı yapan Putin, anayasa gereği bir dönem daha başkanlık yapamıyordu.

Medvedev, resmen göreve başlamasından sadece birkaç saat sonra Putin'i başbakan olarak tayin etti. Putin'in başbakanlığının parlamento tarafından onaylanması gerekiyor.

Putin, geçtiğimiz günlerde ülkede hakim durumdaki Birleşik Rusya partisinin başkanlığına getirilerek mecliste büyük bir çoğunluğun lideri olmuştu. Parti, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:14:40
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?