19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’Putin bizi kurtaracak’

Ukrayna’da seçimi kazandığı açıklanan Rusya yanlısı Başbakan Viktor Yanukoviç’in kalesi kabul edilen Donetsk bölgesinde, yaklaşık 2 buçuk milyon kişi, Yanukoviç’i desteklemek için gösteri yaptı.

Muhalif lider Victor Yuşçenko’nun iktidara gelmesi halinde, bölgenin “özekliğe kavuşturulmasını” isteyen göstericiler, seçimin iptali halinde referandum talebinde bulunacaklar. Donetsk Valisi Anatoli Blizniyuk, “Seçimimiz dikkate alınmazsa, referandum düzenleyeceğiz ya da yasada değişiklik talep edeceğiz” dedi.

İĞRENÇ TURUNCU RENK

Göstericilerden bazılarının, “Donetsk bölgesi Batı Ukraynasız olur ancak Batı Ukrayna bizsiz olamaz” şeklinde sloganlar attığı, ”Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bizi bu iğrenç turuncu renkten kurtaracak” yazılı pankartlar taşıdıkları kaydedildi.

Yuşçenko, seçim kampanyasında turuncu renk kullanmıştı.

YANUKOVİÇ, BASIN TOPLANTISINA GELMEDİ

Başbakan Viktor Yanukoviç, bugün düzenleyeceği açıklanan basın toplantıya gelmedi. Yanukoviç’in makamında bir saat bekleyen gazetecilere önce başbakanın basın toplantısını yapacağı söylendi, ancak daha sonra yetkililer, sadece bir bildiri yayınlanacağını bildirdiler.


AA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 01:08:14
Güncelleme :28 Kasım 2004 Pazar 01:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?