30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

R.E.M 4 Ekim'de İstanbul'da

Tanınmış rock gruplarından R.E.M, müzik kariyerinde ilk kez İstanbul'da olacak. Yeni albümleri "Accelerate"i hayranlarına armağan eden grup, "Losing My Religion", "Shiny Happy People", "The One I Love" gibi şarkıları ile tanınıyor.

R.E.M 4 Ekim'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahne alacak.

İstanbul Resitalleri etkinliğinde İstanbullular bu hafta, piyano sanatçısı Stephen Hough'u ağırlıyor. Mustafa Kemal Merkezi'nde 7 Ekim Salı günü sahne alacak olan Hough, 1983'te kazandığı Naumburg International Piano Competition sonrasında, önemli orkestra şeflerinin yönetiminde Avrupa ve Amerika'nın en büyük orkestraları ile çaldı.

Bugüne kadar yaptığı 40'ı aşkın albümle 7 Gramophone Ödülü kazanan sanatçı, 3 kez Grammy'ye aday gösterildi, Diapason d'Or, Deutscher Schallplattenpreis ve Classic CD ödüllerini aldı. Hough, İstanbul'dakiprogramında Bach, Faure, Franck, Copland ve Chopin gibi bestecilerin eserlerindenbölümler seslendirecek.

18. Akbank Caz Festivali başlıyor

Akbank 18. Caz Festivali 9 Ekim Perşembe akşamı Stephan Micus'un Ayaİrini Müzesi'nde vereceği konserle başlayacak. Değişik coğrafyaların yarattığı, içinde her rengi ve ritmi barındıran bir müziğe sahip sanatçı, batı dünyasının tanımadığı yerel enstrümanlarlailgilenerek bu enstrümanların yerel ustalarından dersler aldı.

"Athos'da Antik Yunan"a ait Meryem Ana için bir duayı, "Life'da bir antik Japon Koan'ı besteleyen, "Desert Poems"de İngilizce iki orijinal şiiri performe eden Micus, düdük, sakhuaci, bavyera kanunu, kalimba, ney ve japon flütü çalıyor.

Endüstriyel müzik yapan Yunanistanlı ünlü Virgins or Pigeons üçlüsü ise yarın akşam Bronx'ta sahne alacak. Japon rockına yakın duruşları ve gotikimajlarıyla beğeni toplayan grup, 2007'de çıkardıkları "Place No Reliance"albümüyle dikkat çekti.

Gecede Virgins or Pigeons'un dışında, r02, Neoplast ve Türkiye'nin elektronik endüstriyel oluşumu Electrogothx'in Dj'lerinden Dj Spectreve Dj Doll da müzikseverlerle buluşacak. Son albümü Disko Partizani'yle Shantel, 4 Ekim Cumartesi akşamı Babylon'da yeniden müzikseverlerin karşısında olacak.

Müzikal

Bütün dünyada 30 milyondan fazla seyircinin izlediği "Mamma Mia!"İstanbullularla buluşacak. "Mamma Mia!" 7 Ekim'den itibaren bir hafta boyunca İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde sahnelenecek.

Aynı anda 10 farklı şehirde sahneye çıkan ve tüm şehirlerde kapalı gişe oynayan müzikal, 1999'dan bu yana 170'den fazla şehirde gösteri yaptı. Broadway'de tüm zamanların en çok hasılat yapan gösterisi unvanını elinde bulunduran müzikal, tüm dünyada 350 milyon albüm satmış ABBA grubunun şarkıları ile hazırlandı. Müzikal, düğün hazırlığı yapan bir genç kızın babasını bulma hikayesini konu alıyor.

Tiyatro

"Kız Tavlama Sanatı" adlı oyun 9 ve 10 Ekim'de Talimhane Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Rebecca Gilman'ın yazdığı oyunda, Güneş Berberoğlu, Engin Cezzar, Ece Dizdar, Beyti Engin, Cem Kurtoğlu, Sema Mağara ve Serhat Tutumluer rol alıyor.

CNN
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 03:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?