27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Recep Akdağ'dan vatandaşa müjde

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanlığının uygulaması kapsamında bakanlığa bağlı hastanelerde, vatandaşlardan "5 kuruş bile istenmeyeceğini" söyledi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de, bir gazetecinin "Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile özel hastanelerde vatandaşlardan fiyat farkı talep edildiği" şeklindeki sözleri üzerine, Maliye Bakanlığının başlattığı uygulamadan sonra özel hastanelerin bir bölümünün vatandaştan fark aldığını, ancak almayan hastanelerin de bulunduğunu kaydetti.

Yayınlanan tebliğ ile vatandaş açısından değişen hiçbir şey olmadığını, Maliye ile hizmet sunduğu kurumlar arasında yeni bir anlaşma modeli gerçekleştirildiğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Eskiden hasta muayene edilip altına yapılan tetkikler yazılarak fatura oluşturuluyordu. Şimdi ise bütün tetkikler bu harcamaların içinde kabul edilerek fatura oluşturuluyor. Hastaneler olarak harcamalarımızı vatandaşa yansımayacak şekilde kısmanın yollarını arıyoruz. Alım satımımızı daha uygun bir şekilde yapmaya çalışıyor ve gereksiz harcamalardan kaçınıyoruz.

Vatandaştan, Bakanlığın hiçbir hastanesinden yeni uygulama kapsamında 5 kuruş bile istenmeyecektir. Bunu, altını vurgulayarak söylüyorum. Uygulama vatandaştan para almayı gerektiren uygulama değildir. Tamamen Maliye ile SSK, Bağ-Kur ve hastaneler arasındaki faturalandırmanın teknik açıdan farklılaştırılmış şeklidir.

Eğer, devlet hastanelerinden para talep edilmişse tebliğin iyi anlaşılmamış olmasından ortaya çıkan bir yönetim problemidir. Vatandaş para ödemişse o hastaneden parasını geri alması gerekir. Bakanlığa bağlı işletmelerde hata yapılmışsa bu hatayı kendilerinin telafi etmesi gerekir."
A.A.
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 12:48:34
Güncelleme :9 Temmuz 2006 Pazar 15:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?