19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Refah'ta Filistinli göstericilere hava saldırısı: 15 ölü, 50 yaralı

İsrail askeri helikopterinin bugün Gazze Şeridi’ndeki Refah’ta gösteri yapan Filistinliler’e ateş açması üzerine en az 15 Filistinli öldü, 50’den fazla Filistinli de yaralandı.

Saldırı, Filistin mülteci kampının Tel Es-Sultan bölgesinde meydana geldi. Helikopterin Filistinliler’e 4 füze attığı kaydedildi. Bununla, İsrail ordusunun Salı sabahı başlattığı "Gökkuşağı Operasyonu" adlı saldırılarda şu ana kadar ölen Filistinliler’in sayısı en az 39 oldu. Operasyon, son yıllarda İsrail’in Gazze Şeridi’nde başlattığı "en kanlı saldırı" özelliğini kazandı.
İsrail askerleri, Filistinliler’e ait ambülansların Refah’a gelmesine mani oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Acil Durumlar İdaresi Başkanı Muhammed Selami, "Bu tam bir felaket. Refah’a ambülanslar gönderiyoruz ama İsrail ordusu onların bölgeye girmesie izin vermiyor" dedi. İsrailliler’in bir insan hakları kuruluşu da, ambülansların Han Yunus’tan Refah’a sokulmadıklarını bildirdi.

Selami, Refah’ta hastane morglarının tamamen cesetlerde dolu olduğunu söyledi. Yetkili, morga sığmayan cesetleri de soğutucularla serin tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

GAZZE-(EPA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 16:09:56
Güncelleme :20 Mayıs 2004 Perşembe 01:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?