23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Refik Hariri suikast kurbanı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada, aralarında ülkenin eski Başbakanı Refik Hariri’nin de bulunduğu en az 9 kişi öldü, 12’den fazla kişi de yaralandı.

Lübnan’ın LBC televizyonu, saldırıda eski Başbakan Refik Hariri’nin öldüğünü duyururken, ülkenin resmi haber ajansları ise başbakanın ağır yaralı olduğunu belirtti. Saldırının asıl hedefinin Hariri olduğu tahmin ediliyor.

Lübnan güvenlik güçleri de, eski Başbakan Hariri’nin saldırı sonucu öldüğünü doğruladı. Saldırıda ölen dokuz kişi arasında Hariri’nin bazı korumalarının da olduğu belirtiliyor.

Patlamanın kentin ticari bölgesindeki Aziz George Oteli yakınlarında meydana geldiği açıklandı. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans hareket etti. Şiddetli patlamada çok sayıda aracın ve binanın zarar gördüğü de duyuruldu.

16 yıl iç savaş yaşandı

Lübnan 1975 yılında başlayan iç savaş öncesinde Ortadoğu’nun iş ve finans merkezi konumunda bulunuyordu. Lübnan’da 16 yıl süren iç savaş sırasında fiziki altyapı tamamen çökmüştü. 1990 yılında iç savaşın bitmesinden sonra ülke ekonomik ve siyasi açıdan toparlanmaya başlamıştı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 14:32:21
Güncelleme :14 Şubat 2005 Pazartesi 14:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?