18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Rehbersiz servisler öğrenci taşıyamayacak

İçişleri Bakanlığı yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci servis araçlarına yönelik çeşitli önlemler aldı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre öğrenci taşımak için özel izni bulunmayanlar, servis araçlarında rehber personel istihdam etmeyen araçlar öğrenci taşıyamayacak. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne göre öğrenci taşıyacak araçlar, ’Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi’ alacaklar.

Okul servis araçlarının temiz, bakımlı olması ve 6 ayda bir bakım ve onarımlarının yaptırılması ve bunların trafik ekiplerince takip edilmesinin istendiği genelgeye göre, araçlarda taşıt içi düzeni sağlamak üzere rehber personel bulundurulacak. Araçlara taşıma sınırını aşacak şekilde öğrenci bindirilmeyecek. Öğrencilerin emniyet kemeri takmaları sağlanacak.

Okulların açılacağı 13 Eylül 2004 gününden itibaren okul önleri ve çevresinde trafik önlemleri yoğun bir şekilde alınarak, uygulanmasına önem verilecek. Okulların giriş ve çıkış saatleri takip edilerek, önem arz eden kavşak ve mahallerde öğrencilerin güvenlikleri için personel görevlendirilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 09:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?