20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Rehineler öldürüldü

Irak’taki İngiliz rehine Blair’e yalvardı

Irak’ta iki ABD’li ile birlikte kaçırılan İngiliz Kenneth Bigley, Başbakan Tony Blair’den hayatını kurtarmasını istedi.

Radikal İslamcılara ait bir internet sitesinde yayımlanan video kaset görüntülerinde, Bigley ülkesinin Başbakanına hitaben ’’sayın Blair, şu an yardımınıza ihtiyacım var. Çünkü, bu dünyada bana yardım edecek tek kişi sizsiniz’’ diyor.

"Lütfen, Irak cezaevlerindeki kadın mahkumları serbest bırakın’’

Bigley, gözleri bağlı olarak göründüğü kasette Blair’a hitaben, ’’adım Ken Bigley, Liverpool’luyum. Bunun son şansım olduğunu düşünüyorum. Ölmek istemiyorum. Bunu haketmedim. Lütfen, Irak cezaevlerindeki kadın mahkumları serbest bırakın’’ ifadelerini kullandı.

El Kaide’nin Irak’taki yandaşı Tevhid ve Cihad örgütü, Amerikalı Eugene Armstrong ve Jack Hensley ile birlikte kaçırdıkları Bigley’i istekleri yerine getirilmezse öldürmekle tehdit etmişti. Talepleri yerine gelmeyince Amerikalı rehineler Armstrong ile Hensley’i öldüren örgüt üyeleri, sıranın İngiliz rehine Kenneth Bigley’de olduğunu kaydetmişti.

ABD’li rehine Hensley’in öldürülme görüntüleri yayınlandı

Irak’ta Ebu Musab el Zerkavi’nin Tevhid ve Cihad örgütü, ABD’li rehine Jack Hensley’in öldürülüşünün görüntülerini yayınladı. Bir internet sitesinde yayınlanan video görüntülerinde, maskeli beş kişiden biri elindeki bildiriyi okuyor, ardından da Hensley yere yatırılarak büyük bir bıçakla kafası gövdesinden ayrılıyor.

Kasette, Hensley’in kafasını kesenler sloganlar atıyor, bir kişi de kesik başı tutuyor. Hensley’in başsız vücudu Irak’ın başkenti Bağdat’ta yol kenarında bulunmuş, ABD Büyükelçiliği’ne götürülen cesedin Hensley’e ait olduğu doğrulanmıştı.

Irak’ta seçimler öncesi operasyonlara hız

Irak’ın Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Kasım Davud, iki hafta içinde ’’teröristlerin varlığını asgariye indirmeyi planladıklarını’’ belirterek, ocak ayında yapılacak seçimler için uygun ortamı sağlamak zorunda olduklarını kaydetti.

Iraklı yetkili, radikal Şii lider Mukteda Sadr yanlılarına yönelik bugün Bağdat’ta girişilen operasyonlar ve Sadr’ın Necef kentindeki temsilciliklerine yapılan baskın ile bu çerçevede 41 kişinin tutuklanmasının bu çabaların bir parçası olduğunu söyledi.

Çok sayıda yabancı savaşçı ele geçirildi

Sadr’ın Necef’teki bürolarında ele geçen silahların beş kamyonu doldurabileceğini belirten Davud, 400 tanksavar roket, 100 patlayıcı ve 100’den fazla Kalaşnikov marka tüfek ele geçtiğini kaydetti

Iraklı bakan, ’’Şii milislere ve terörist gruplara karşı benzer operasyonları sürdüreceklerini’’ belirterek, Ulusal Muhafız gücünün bugün Bağdat’ta düzenlediği operasyonda da çok sayıda yabancı savaşçının ele geçtiğini söyledi.

Saddam Hüseyin’in biyolojik silah programında çalışan Taha serbest bırakılmayacak

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ’’Doktor Mikrop’’ takma adlı Rihab Taha’nın serbest bırakılacağı haberlerini yalanladı. Zebari BBC’ye yaptığı açıklamada, ’’bilebildiğim kadarı ile Rihab Taha’nın serbest bırakılması planlanmıyor. Kendisi önemli bir tutukludur’’ dedi.

Devrik Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in biyolojik silah programının önemli isimlerinden olan Dr. Taha’nın serbest bırakılmak üzere olduğu bildirilmiş, ancak ABD yetkilileri de bu haberleri yalanlamıştı.
cnn turk
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 10:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?