19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Rehinelerin başını kesen El Kaide lideri öldürüldü

El Kaide terör örgütünün Suudi Arabistan’daki üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen Abdülaziz El Mukrin’in, Suudi güvenlik güçlerince öldürüldüğü bildirildi.

El Arabiye televizyonunun haberinde, 31 yaşındaki El Mukrin’in, Suudi güvenlik güçlerinin bir gecekondu semtinde barındığı tespit edilen militanlara karşı düzenlediği operasyonda öldürüldüğü duyuruldu.

Haberde, çatışma sırasında, Suudi Arabistan’da en çok arananlar arasında bulunan iki militanın daha öldürüldüğü belirtildi. 2 militanın ise kaçmayı başardığını belirten yetkili, cesetler üzerinde adli inceleme yapılacağını kaydetti.

Usame Bin Ladin ile birlikte, Afganistan’da eğitilen El Mukrin, Suudi Arabistan’daki arananlar listesinin en başında yer alıyordu.

El Mukrin’in, Amerikalı rehine Paul M. Johnson’ın dün başının kesilerek öldürülmesi olayının sorumluluğunu üstlenen, “Arap Yarımadasında El Kaide” adlı grubun lideri olduğuna inanılıyordu.

Örgütün yaptığı açıklamada, 49 yaşındaki Johnson’ı öldürme nedenlerinden birini, Apaçi helikopterlerinin hedef alımı ve gece görüş sistemleri üzerine çalışması olarak gösterdi.

Açıklamada, “Süre dolduktan sonra rehineyi öldürme sözümüzü yerine getirdik. Allah’ın izniyle Allah düşmanlarıyla mücadele yoluna devam edeceğiz” denildi.

Silah üreticisi Lockheed Martin şirketi için çalışan ABD’li mühendis Paul Johnson geçen cumartesi Riyad’da kaçırılmıştı. El Kaide, Suudi Arabistan hükümetine bu ülkede tutuklu militanlarının serbest bırakılması için 72 saat süre tanımış, aksi halde ABD’li rehinenin öldürüleceğini açıklamıştı.

EL KAİDE YALANLADI

Terör örgütü El Kaide’nin yazılı açıklamalarını yayınlayan bir internet sitesi, El Kaide’nin Suudi Arabistan’daki lideri Abdülaziz El Mukrin’in öldürülmediğini açıkladı.


Militanlarla çatışmaya giren güvenlik güçlerinde bir görevli daha önce yaptığı açıklamada, Mukrin ve 3 militanın vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

Söz konusu siteye bu sabah gönderilen bildiride Mukrin’in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Abdülaziz El Mukrin’in öldüğüyle ilgili söylenenler yalandır. Söylentiler, Suudi Arabistan yarımadasında bulunan mücahitlerin moralini bozmaya yönelik, despotlar tarafından yayılmış yalanlardır" yer aldı.

Bildiri, "http://alsaha.fares.net" sitesinde yayınlanırken, detaylı bir bildirinin yakında yayınlanacağı belirtildi.

SUUDİLER DOĞRULADI

El Kaide’nin yalanlamasının ardından Reuters ajansına demeç veren üst düzey bir Suudi yetkili, ’’Ölen kişi, Abdülaziz El Mükrin’dir’’ açıklamasında bulundu.


AP ajansı da Amerikalı bir yetkilinin El Mükrin’in öldürüldüğünü doğruladığını, Suudi bir yetkilininse ölen kişinin kimliğini teşhis edecek adli tıp incelemesinin yakında sonuçlanacağını söylediğini aktardı.

RİYAD - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2004 Cumartesi 14:20:27
Güncelleme :20 Haziran 2004 Pazar 02:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?