19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Rekabet Kurulu, Tüpraş'ın blok satışına onay verdi

Rekabet Kurulu Tüpraş'ın özelleştirilmesine izin verdi. Kurul ayrıca Tüpraş'ın kapasite artış yatırımlarının izlenmesine karar verdiğini de bildirdi.
Rekabet Kurulu Tüpraş'ın özelleştirilmesinde rekabet yönünden bir sakınca olup olmadığı yönünde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı başvuruyu karara bağladı. Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Parlak yaptığı açıklamada Tüpraş'ın yüzde 65.76 hissesinin özelleştirme yoluyla Efremov Kautschuk GMBH'ye devredilmesi işlenin tarafların ilgili ürün pazarlarındaki toplam ciroları ve pazar payları bakımından 1998/4 sayılı tebliğin 5. maddesinde belirtilen hususların aşılması sebebiyle 4054 sayılı kanun kapsamında izne tabi bir devralma işlemi olduğunu bildirdi. Parlak'ın açıklamasına göre Tüpraş'ın petrokimya ve deniz taşımacılığına ilişkin pazarlarda rekabeti azaltacak şekilde bir hakim durum oluşturması ya da mevcut bir hakim durumun güçlendirilmesi sonucuna yol açmadığına karar verildi.
Rekabet Kurulu'nun kararı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bildirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu'na sunacak. Özelleştirme Yüksek Kurulu da Tüpraş ile ilgili son kararını açıklayacak.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 17:58:17
Güncelleme :29 Ocak 2004 Perşembe 18:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?