22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Remzi Kartal’ın iadesi istenecek

Ankara - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kapatılan DEP’in eski milletvekillerinden ve terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in üst düzey isimlerinden biri olan Remzi Kartal’ın, Suçluların İadesi Sözleşmesi’ne göre Türkiye’ye iadesi yönünde çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Remzi Kartal’a ilişkin olarak, "Devlet olarak aradığımız, hakkında hüküm ya da tutuklama kararı bulunan kişiyle ilgili yapılabilecek 2 işlem var; biri, uluslararası sözleşme gereği suçluların iadesi yolunu tercih etmek, ilgili ülkeyle bu neviden anlaşma varsa, bu yolu tercih ediyoruz. Tutuklama kararı ya da başka türlü bir şey yok, ama davası devam ediyorsa sınır dışı edilmesi suretiyle bize gönderilmesini temin etmeye çalışıyoruz. Sorduğunuz şahısla ilgili olarak, Suçluların İadesi Sözleşmesi’ne göre Türkiye’ye iadesi yönünde çalışma yürütülüyor." diye konuştu.

Çiçek, bu konuda başvuru yapılıp yapılmadığı sorusuna karşılık, başvuru yapacaklarını, konuyla ilgili dosyanın oluşturulduğunu, işlem tamamlanana kadar gereğinin yapılması konusunda müracaatları olduğunu söyledi.

"İade edilmeme ihtimali var mı?" sorusuna da Çiçek, "Onu bilemiyorum. Çünkü bazı ülkeler bizim suç kabul ettiğimiz bir fiili suç kabul etmiyor. Ama son zamanlarda Avrupa’da da terör suçlularına karşı biraz daha farklı bir tavrın ortaya çıktığını görüyoruz. Bunların iade edilmesi gerektiğini görüyoruz" yanıtını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 16:20:01
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 11:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?