30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Resmen kapışıldı

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin katlanabilir metal tavanlı California modeli İstanbul'a geldi.

Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta, tüm dünyada çok hızlı sipariş aldıkları California modelinin 2011 yılına kadar toplam üretiminin büyük bölümünün şimdiden satıldığını belirtti. Öte yandan Türkiye'de Ferrari California için 5 kişiden kapora alındı.

YENİ FERRARİ İSTANBUL'DA

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin katlanabilir metal tavanlı California modeli İstanbul'a geldi. Perşembe akşamına kadar fuarda gösterilecek olan araç Şubat 2009'da ise Türkiye'de satışa çıkacak.

Ferrari California'nın Paris Fuarı’nda gerçekleştirilen dünya tanıtımının ardından ikinci uluslararası fuar tanıtımı, bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. 2008 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında sergilenmeye başlanan Ferrari California, CNR Expo Fuar alanında 5. Salon’da yer alan Ferrari standında Perşembe günü akşamına kadar yakından incelenebilecek.

ÇOĞU SATILDI

Ferrari California’nın Türkiye tanıtımı kapsamında ülkemize gelen Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta, tüm dünyada çok hızlı sipariş aldıkları California modelinin 2011 yılına kadar toplam üretiminin büyük bölümünün şimdiden satıldığını belirtti.

Ferrari California’dan 2009 yılında 2500 ila 2800 adet arası; 2010’da ise yaklaşık olarak 3 bin adet üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Gallotta, "2011 yılı başına kadar tüm üretimimizi neredeyse şimdiden satmış durumdayız. Ekonomik kriz endişelerine rağmen binlerce müşteri kapora vererek Ferrari California siparişi verdi. Bu noktada yoğun talebe rağmen, herhangi bir üretim artışı öngörmüyoruz ve planladığımız hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Şimdiye kadar sipariş veren Ferrari California müşterilerinin % 60’nın daha önce hiç Ferrari müşterisi olmadıklarına da dikkat çeken Gallotta, 2008 yılının Ferrari açısından önemli bir büyüme yılı olduğunu da vurguladı.

Şubatta Türkiye'de

Fer-Mas Oto Genel Müdürü Orhan Ülgür ise Türkiye lansmanı gerçekleştirdikleri Ferrari California modelinin, yaklaşık 350 bin Euro’luk anahtar teslim başlangıç fiyatıyla 2009 yılının Şubat ayından itibaren ilk müşterilerine teslim edilmeye başlayacağını ifade etti. Ülgür, “Sene başından bugüne kadar Türkiye’de 14 adet Ferrari satışı gerçekleştirdik. İstanbul Autoshow Fuarı’nın da sağladığı pozitif etkiyle sene sonuna kadar toplam 20 adet Ferrari satışı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülgür, önümüzdeki yıl bu modelden 10-15 arasında bir kota almayı tahmin ettiğini belirtti. Ülgür, "Biz gelecek yıl 13 adet alırsak 13, 14 adet alırsak 14 adet satarız. Verilecek rakamı satabilecek durumdayız" dedi. Ferrari California'yı şu ana kadar 11 kişiye gösterdiklerini, 5'inden kapora aldıklarını dile getiren Ülgür, "Diğerlerinden de kapora alacağımızı düşünüyorum. Bana göre kağıt üzerinde 10 satış gerçekleşti" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?