18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Reuters: Türkiye’nin AB yolu açık

Londra - Reuters ajansının 40 gelişen piyasalar uzmanının katılımıyla gerçekleştirdiği ankette Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda 2015 tarihi öne çıktı.

Ankete katılan bankacılar, yüzde 80 ihtimalle Türkiye’nin, AB ile üyelik müzakerelerine öngörüldüğü üzere 3 Ekim’de başlayacağını düşünüyor.

Türkiye’nin üyelik müzakerelerine başlaması konusunda en büyük engel olarak "Kıbrıs sorunu" görülen ankette, katılımcıların en kötümseri müzakerelerin 3 Ekim’de başlamasına yüzde 40, en iyimseri ise yüzde 100 şans tanıyor.

Türkiye’nin son yıllarda bir çok reform gerçekleştirdiğini düşünen gelişen piyasalar analistleri, AB üyeliği konusunda yapılması gereken hala çok şey bulunduğunu belirtiyor. Ankete katılan 40 bankacıdan 2’si ise Türkiye’nin AB üyesi olmasını beklemiyor.

Anketi yorumlayan merkezi Almanya’da bulunan Oppenheim araştırma kuruluşu analistlerinden Dagmar Alpen, "AB ve Türkiye’nin ortaya koyduğu bağlayıcı ifadeleri dikkate alırsak, üyelik müzakerelerinin daha önce planlandığı şekilde 3 Ekim’de başlayacağını söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:40:06
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 16:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?