18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Rice'dan Kuran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Kuran-ı Kerim’in kirletilmesinin ABD’de asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “bütün dünyadaki dostlarımızdan, bizim niyetimizi yanlış tanımlayarak şiddet uygulayanları geri çevirmelerini istiyoruz” dedi.

Amerikan Kongresi’nde bir oturumda açıklama yapan Rice, Kuran-ı Kerim’e saygısızlığa ABD’de ne bugün, ne dün hoşgörü gösterildiğini ne de yarın gösterileceğini belirterek, askeri yetkililerin iddiaları araştırdığını, iddiaların doğru çıkması halinde gerekeni yapacaklarını kaydetti.

Rice, tüm bireylerin dini özgürlüğüne saygı duymanın, ABD’nin kurucu ilkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, birkaç gündür Kuran-ı Kerim’e saygısızlığa ilişkin haberler yüzünden Müslüman ülkelerin kaygılarından haberdar olduklarını, benzer kaygıları kendilerinin de taşıdığını belirtti.

Dini özgürlüklerin garanti altına alınmasının hem ABD Başkanı George Bush hem de kendisi için önemli olduğunu belirten Rice, iddialardan sonra çıkan şiddet olaylarında bazı insanların hayatını kaybetmesinin de üzüntü verici olduğunu kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 01:29:48
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 01:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAMİ DUVARINA İŞİYORLAR IP: 81.215.171.xxx Tarih : 13.05.2005 12:04:21
BİZE İNSAN HAKLARINDAN BAHSEDENLERE,AZINLIK HAKLARINI KORUMA BAHANESİ İLE İÇİŞLERİMİZE KARIŞANLARA BAKIN.CAMİ DUVARINA İŞİYORLAR....