24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Rice’tan Suriye’ye tecrit tehdidi

Roma - Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suriye’yi terörizme destek vermekle suçladı ve bu ülkeyi tecrit etmekle tehdit etti.

Rice, Roma’da İtalyan meslektaşı Gianfranco Fini ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’nin Ortadoğu’da yardım etmediğini söyleyerek, "En azından özellikle Lübnan’ın güneyinde terörizme destek olduğu söylenebilir" dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanı, "Suriye eğer tecrit edilmek istemiyorsa, eğer ABD ile kötü ilişkiler istemiyorsa daha fazla işbirliği göstermelidir" diye konuştu.

Condoleezza Rice, Suriye hükümetinin Güney Lübnan’ın bir bölümünü kullanan teröristlere karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Rice: "İranlılar İsrail’in yok edilmesini ve teröristleri destekliyor"

Berlin - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İranlıların doktrinlerinden dolayı İsrail’in yok edilmesini ve bunun için çaba harcayan teröristleri desteklediklerini söyledi.

Alman Bild gazetesine açıklama yapan Rice, İran’daki gelişmelerin Ortadoğu bölgesinde yaşanan olumlu gelişmelerle uyum içinde olmadığını belirterek, "Bu gelişmeler İsrail ile Filistinlilerin barış içinde yaşama isteğinde görülebilir. İranlılar doktrinlerinden dolayı İsrail’in yok edilmesini ve teröristleri destekliyor. Halka davranış şekilleri Ortadoğu’da başlayan reform adımlarına ayak uyduramadıklarını gösteriyor" dedi.

Devletler topluluğunun kitle imha silahlarının yayılmasını önlemeye çalıştığını belirten Rice, "İranlılar bu konuda sorun oluşturuyor ve bu nedenle uluslararası topluluktan tutumlarının sorunlu olduğu mesajını almalılar" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 16:01:08
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 00:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?