22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Rize'de emekli çetesi

Rize’de, ölmüş 239 emeklinin maaşlarının yakınları tarafından yıllardır çekildiği ortaya çıktı. Maaşı çekilenler arasında 15 yıl önce ölen bir emmeklinin de bulunması şaşkınlık yarattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Çayeli’nde 69, Derepazarı’nda 3, Pazar’da 30, Ardeyen’de 17, Çamlıhemşin’de 18, Kalkandere’de 4, Fındıklı’da 43 ve İyidere’de 55 olmak üzere 239 emeklinin öldüğü halde maaşlarında hareketlilik olduğu belirlendi.
Bunun üzerine başlatılan soruşturmada, ölen emeklilerin maaşlarının yakınları tarafından banka hesaplarından çekildiği anlaşıldı.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 38 kişi hakkında “sahte evrak düzenlemek” suçundan işlem yapıldı. Söz konusu 38 kişi, adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan kişiler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ÖLEN ANNESİNİN MAAŞINA ALABİLMEK İÇİN VEKALET ÇIKARDI

Öte yandan, Çayeli İlçesi’nde 1990 yılında vefat eden R.G’nin de maaşında hareketlilik tespit eden jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş soruşturma başlattı. Yapılan çalışmada, R.G’nin maaşının kızı A.D. tarafından 2001 yılına ATM’den çekildiği, 2001 yılında ise söz konusu bankanın, maaşı almayı sürdürebilmesi için A.D’den vekalet yenilemesini istediği öğrenildi.

Bunun üzerine, 11 yıl önce ölen annesi için bağlı bulunduğu mahalle muhtarlığından annesi adına yaşlılık kağıdı, noterden ise vekaletname alan A.D, 2004 yılına kadar annesi R.G’nin emekli maaşını almayı sürdürdü.
Bu tarihte jandarma ekiplerince yakalanarak adliyeye sevk edilen A.D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


AA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 14:45:43
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 20:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?