30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Rize'de güldüren operasyon!

Rize’de bir kuyumcuyu kaçırarak ailesinden 500 bin YTL fidye isteyen dört kişinin izledikleri filmleri örnek alarak plan yaptıkları anlaşıldı.

Rize’de 3 gün önce meydana gelen olayda S.H, N.Ö., İ.Y. ve S.D. isimli gençler yatsı namazını kılmak için evinden çıkan Yakup Keçoğlu isimli 74 yaşındaki kuyumcuyu bir araca bindirerek kaçırdılar. Dört genç olay gecesi Keçoğlu ailesini arayarak aileden 500 bin YTL fidye istedi.

Gençler bir gün sonra Keçoğlu’nu elleri ve ağzı bağlı olarak Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi sınırları içerisinde bulunan bir taş ocağına attılar. Fidyecilerden 3’ü Pazar Tüneli içerisinde Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla ele geçirdi.

Fidyecilerden N.Ö., İ.Y. ve S.D. çıkartıldıkları mahkeme tarafından “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, fidye, adam kaçırma ve adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklandılar. S.H.’nin ise aranmasına devam ediliyor.

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Olay bize intikal ettiği andan itibaren başlattığımız takip sonucu kişilerin kimliklerini ve bulundukları yerleri tespit ettik. Yakalanacağını anlayan fidyeciler kaçırdıkları şahsı Çamlıhemşin ilçesinde bir taş ocağına atarak, istedikleri parayı almak üzere Pazar Tüneli’ne hareket edince ekiplerimiz tarafından kıskıvrak yakalandılar. Yakup Keçoğlu bulunduğunda vücudunda ödemler oluştuğu, tutulduğu süre içerisinde kendisine yemek ve su verilmediği tespit edildi” dedi.

Rize Valisi Kasım Esen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zanlıların kaçırma olayını izledikleri filmleri örnek alarak planladıklarını belirterek, “Zanlıların telefon konuşmaları incelendiğinde bu olayı izledikleri filmleri örnek alarak planladıklarını görüyoruz. Mesela aile ile yaptıkları görüşmede, ‘Bizden telefon bekleyin, sakın kimseye haber vermeyin. Kapınızdaki çöp kutusunun altından fotoğrafları alın. Polise haber verirseniz size en büyük acıyı yaşatırız.’ gibi cümleler kurmuşlar. Kaçırma olayında kar maskesi ve plastik kelepçe kullanmışlar. Bu olay bize artık Rize’de bile küresel suçların işlenebileceğini gösterdi. Polisimizin bu olayı kısa sürede çözmesi, güvenlik görevlilerimizin görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını da kanıtladı” diye konuştu.

Öte yandan yapılan açıklamalarda, fidyecilerin olayı bir aydır planladığı, Keçoğlu’nu kaçırmadan önce birkaç kez araçları ile camiye götürerek kendisine güven verdikleri belirtildi

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:26:58
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 13:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?