20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Romanya'dan Türk vatandaşlarına vize

Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelere, AB’ye aday Romanya da katıldı. 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren Türk ve Romen vatandaşlarının, karşılıklı seyahatlerinde vize zorunluğu getirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren Türk ve Romen vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine gerçekleştirecekleri seyahatlerinde vizeye tabi olacaklar. Resmi pasaport (diplomatik, hizmet, hususi) sahipleri ise, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde karşılıklı olarak vizeden muaf tutulacaklar.

Öte yandan, geçerli Schengen vizesi sahibi Türk vatandaşlarına ve gidecekleri ülkenin vizesine sahip olan Romen vatandaşlarına, transit geçişlerinde, kalış süresi beş gün ile sınırlı olmak kaydıyla, vize muafiyeti tanındı.

Bunun yanı sıra, AB üyesi ülkeler ile İsviçre, Kanada, ABD veya Japonya`da oturma veya çalışma izni bulunan Türk ve Romen vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine yapacakları 30 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf olacaklar.

Türk ve Romen işadamlarına ise, bir yıl geçerli müteaddit giriş vizelerinin, iki ülke arasında belirlenmiş sanayi ve ticaret odaları ile benzeri kurumları tarafından düzenlenecek referans mektuplarıyla başvurmaları halinde, bir gün içinde verilmesi konusunda mutabakata varıldı.

İki ülkenin kamyon ve otobüs şoförlerine, 5 gün ikamet süreli bir yıl geçerli çok girişli vizeler, taşıma şirketlerine ve şoförlere ilişkin listeler esas alınmak suretiyle birkaç gün içinde verilecek.

Türkiye ve Romanya’nın karşılıklı düzenli seferler yapan gemi, havayolu ve demiryolu mürettebatı, önceden belirlenmiş isim listeleri uyarınca vizeden muaf tutulacaklar.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?