19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

RTL baltayı taşa vurdu

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir seyahat acentesine zorla girerek çekim yapmaya çalıştıkları iddia edilen Alman RTL kanalı kameramanı ve muhabiri gözaltına alındı. Karakolda ifadeleri alınan Alman gazeteciler, Alanya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi. 

Edinilen bilgilere göre olay, Mustafa Kemal Canfedai isimli şahsa ait Cartier isimli seyahat acentesinde meydana geldi. 

Alman RTL televizyonundan haber yapmak için Alanya'ya geldikleri öğrenilen Jeroschinsky ve Wickop Ingo isimli 2 gazeteci, Cartier Seyahat Acentesi'ne gelerek röportaj yapmak istedi. Acente yetkilisi Canfedai ise Alman gazetecilere röportaj yapmak istemediğini belirtti. Bunun üzerine Almanya'dan çekim için geldiklerini ve haber yapmak zorunda olduklarını belirten gazeteciler ile acente yetkilisi arasında tartışma yaşandı. 

Gazetecilerin işyerini terk etmeyerek çekim yapması üzerine acente yetkilisi durumu polise bildirdi. Acente sorumlusunun, olay yerine gelen polis ekiplerine Alman gazetecilerden şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine kameraman ve muhabir gözaltına alındı. 

Saray Polis Merkezi'ne götürülen Alman gazetecilerin, tercüman yardımıyla ifadeleri alındı. Zorla çekim yapmadıklarını iddia ederek suçlamaları reddeden gazeteciler, serbest bırakılmalarını istedi. 

Gazetecilerin suçlamaları reddetmesi üzerine işyeri sahibi Mustafa Kemal Canfedai, acentesindeki güvenlik kamerasının olayı saniye saniye görüntülediğini ve polisten incelenmesini isteyerek kayıtları polise verdi. 

Karakoldaki ifadesinin ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edilen Alman gazetecilerin sorgusu sürüyor.

Cihan
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?