18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

RTÜK Başkanı’nı RTÜK’e şikayet ettiler

Yurttaşlar, RTÜK Başkanı Fatih Karaca’yı da RTÜK’e şikayet etti.
Alo RTÜK 178 Şikayet Hattı yurttaşlar tarafından televizyon programları konusunda eleştiri yağmuruna tutulmaya devam ediyor. Özellikle Sabah Sabah Seda Sayan’a gelen şikayetlerde yoğunluk olduğu gözleniyor, bu programda sürekli kavga ve küfür edildiği, bunun insanların ruh sağlığı ve toplumun ahlakını bozduğu dile getiriliyor.

"BAŞKAN SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN"

RTÜK Başkanı Fatih Karaca’yı da Üst Kurul’a şikayet eden bazı yurttaşlar Karaca’nın özellikle evlilik programları konusunda harekete geçmemesini eleştirdi.
Başkan’ın bu programlar konusundaki görüşlerinin beğenildiği ancak, görünürde bir gelişme yaşanmadığını söyleyen şikayetçi yurttaşlar, Karaca’yı sözlerinin arkasında durmaya çağırdı.

"PARÇA TESİRLİ ŞEKER"E TERÖRİST EYLEM BENZETMESİ

Bazı şikayetlerde ise reklam sloganları eleştiri konusu oldu. Bazı kişiler "parça tesirli şeker" sloganlı bir reklamı, terörist eylemleri hatırlattığı iddiasıyla şikayet etti. Şikayette, "Binlerce şehit verilen bir ülkede yanlış bir tanıtım" denildi.

EVLİLİK YARIŞMASI MAĞDURUNUN ANNESİ DE ŞİKAYETÇİ

Çeşitli programlarla ilgili olarak 178 Hattı’na gelen diğer bazı şikayetler şöyle:
• Size Anne Diyebilir miyim: Genç kızları ve erkekleri
kaynana korkusundan dolayı evlenmekten men ediyorlar.
Toplumun manevi değerlerini yok ediyorlar. Bunlar emperyalist güçlerin işleri.
• Size Anne Diyebilir miyim: Kızım Billur bu yarışmaya
katıldı ve orada çok kötü şeyler yaşadı. Psikolojisini bozdukları kızıma ilaçlar verdiler ve sonunda kızımı diskalifiye ettiler. Yarışmacılara verdikleri ilaçları toplattırdım. Ben avukatım ve avukatlığımdan utanıyorum. Böyle bir hataya nasıl düştüğümü, kızıma nasıl izin verdiğimi anlayamıyorum. Gençlerin ruh sağlığını bozan bu yarışmanın acilen kaldırılmasını rica ediyorum. Taciz, elendikten sonra da bitmiyor, Seda Sayan’ın programında devam ediyor.
• İbo Show: Atatürk’ü alkolik gibi gösteren İbrahim
Tatlıses’i kınıyorum."

ANKA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 13:21:16
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 13:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?