18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

RTÜK'ten 'Biz Evleniyoruz'a durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV`de yayınlanan ``Biz Evleniyoruz`` isimli yarışma programına, ``Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanması``na ilişkin maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle ``program durdurma`` cezası verdi.
RTÜK, bazı yayın organlarına 3984 Sayılı RTÜK Yasası`nı ihlal ettiği gerekçesiyle ``yayın durdurma``, ``uyarma`` ve ``program durdurma`` cezası verdi.
RTÜK`ten verilen bilgiye göre, ``Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulmaması cevap ve düzeltme haklarına saygılı olunmamasına`` ilişkin maddeyi ihlal ettiği gerekçesiyle, Kanal D ve Star Tv`ye bir kez program durdurma cezası verildi.
Ayrıca, Star Tv`de yayınlanan ``Deşifre`` programına da, ``Suçlu oluduğu yargı kararıyla kesinleşmedikçe hiç kimsenin suçlu ilan edilmemesi veya suçluymuş gibi gösterilmemesi`` maddesine uymadığı gerekçesiyle bir kez program durdurma cezası verildi.
RTÜK, Malatya`ta yayın yapan Güneş TV`ye, ``Toplumu şiddete, teröre ve etnik ayrımcılığa`` sevk ettiği gerekçesiyle 30 gün süreyle yayınlarını durdurma kararı verdi.
``Yayınların Türkçe yapılması esastır`` ilkesine aykırı davranışları da belirleyen RTÜK; Bingöl`de yayın yapan Göl Radyo`ya bir kez ``proram durdurma`` cezası verdi.
Mesaj TV`nin Ana Haber Bülteni`nde ``Siyasi partiler ve demokratik gruplar arasında fırsat eşitliği sağlanması, tek yönlü yayın yapılmaması`` maddesini ihlal ettiğini belirleyen RTÜK, Söz konusu programa da ``program durdurma`` cezası verdi.
Kanal D`den ``Bu Sabah`` programı nedeniyle savunma isteyen RTÜK; ATV`de yayınlanan ``Savaş Ay`la Sokak Arası`` ve ``Akademi Türkiye`` programları ile Kanal D`de yayınlanan ``Hülya Avşar Show`` programları nedeniyle, bu kanalların uyarılmasını kararlaştırdı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 00:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?