18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Ruhsatsız villa satışı’ TBMM gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı, TMSF’nin ruhsatsız villa sattığına ilişkin haberleri Meclis gündemine taşıdı.
Kamacı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, TMSF’nin hangi yasal dayanağa göre ruhsatsız villayı satışa çıkardığını sordu. Ruhsatsız villanın niçin yıkılmadığına açıklık getirilmesini isteyen Kamacı, TMSF’nin ruhsatsız villayı satmasının, kaçak yapılaşmanın devlet eliyle teşvik edilmesi anlamına gelip gelmediği sorusunu yöneltti.

’Elbet bir gün af çıkar’

Erol Aksoy’un ’ruhsatsız’ villasını Vahide Ferial Gülman adına satın alan avukatları, ’Ruhsatsız binayı neden alıyorsunuz?’ sorusuna bu yanıtı verdi

Tasurruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Erol Aksoy’un borçlarına karşılık haczettiği Tarabya’daki "ruhsatsız" villayı ve arsasını 520 bin YTL’ye (520 milyar lira) sattı.
TMSF’nin Esentepe’deki merkezinde yapılan açık artırmada, Aksoy’a ait Büyükada’daki dubleks daire ve Tarabya’da 742 bin YTL muhammen bedel biçilen üzerinde tamamlanmamış villa bulunan arsa satışa sunuldu. Büyükada’daki 206 bin 400 yüz YTL değerindeki daireye alıcı çıkmazken, Tarabya’daki arsa ve villa için 2 kişi satışa katıldı. Liberty Turizm ve İnşaat AŞ’den Vahit Aslan ve Vahide Ferial Gülman’ın talip olduğu villa, muhammen bedelinin yüzde 75’i olan 520 bin YTL’den satışa sunuldu. Müzayedeye Gülman adına avukat İsmet Koçak katıldı.
Açık artırmayı yöneten Mehmet Pazvantoğlu, villanın İmar Planı’nda ’Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde ve ’koruya katılacak alanda’ kaldığını belirterek, bölgede yeni yapılaşmaya izin verilmediğini de hatırlattı.
Diğer katılımcı Vahit Aslan, yeni bir teklif sunmayınca Aksoy’un villası, 2003 Gelir Vergisi Türkiye Geneli Vergi Mükellefleri sıralamasında 50. sırayı alan Vahide Ferial Gülman’ın oldu.
Gülman’ın avukatları "Ruhsatı olmayan villayı niçin satın aldınız?" şeklindeki soruyu, "Zevk için aldık. Laf olsun, beri gelsin işte! İzin alabilirsek tamamlarız, alamazsak kalır. Elbet bir gün bir yerden, bir yasa çıkar" diyerek cevapladı.

1260 metrekarelik arsa

Tarabya Mahallesi Haziran Sokak’taki 1260 metrekare arsa üzerinde bulunan kaba inşaat halindeki villanın yüzde 40’ı tamamlanmış durumda. Villa ruhsatsız olarak yapılmış.

667 metrekarelik bodrum

Sahil yoluna yaklaşık 400 metre mesafede ve kısmi boğaz manzaralı. Betonarme kaba haldeki villada, 667 metrekare olan bodrum katında; 8 oda, 6 hol, 4 mutfak, 7 banyo, tuvalet, 3 çamaşırhane, spor salonu, kazan dairesi, iç avlu, misafirhane var.

273 metrekare tek bir kat

180 metrekare zemin katta, giriş holü, 2 salon, mutfak, banyo, 273 metrekare alanlı normal katta ise salon, hol, banyo, soyunma odası, çocuk yatak odası, dadı yatak odası, ebeveyn banyolu yatak odası yer alıyor.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 22:17:40
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 22:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?