23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Rum Basını: Org. Özkök tahrik ediyor

Kıbrıs Rum basını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün yıllık değerlendirme konuşmasını, ’’Ankara’nın niyeti konusunda çok açıklayıcı’’ şeklinde yorumladı.
Rum kesiminde yayımlanan gazeteler, Orgeneral Özkök’ün dün Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada Kıbrıslı ilgili sözlerine geniş yer verdi.
Özkök’ün, ’’Kıbrıs sorununda herhangi bir jest yapılmasının söz konusu olmadığı’’ yolundaki sözlerini öne çıkaran gazeteler, bu sözlerin, ’’Türkiye’nin askeri liderliğinin uzlaşmazlığını ortaya koyduğunu’’ öne sürdü.
Konuşmanın, ’’Ankara’nın niyeti konusunda çok açıklayıcı’’ olduğu yorumunu yapan gazeteler, Orgeneral Özkök’ün sözlerini okurlarına şu başlıklarla aktardı:
Fileleftheros: ’’Bir Attila bile gitmiyor. Türkiye’nin Kıbrıs’taki askeri ve siyasi varlığı ebedi’’ Politis: ’’Hilmi Özkök, ’Türkiye Garanti Anlaşmalarından vazgeçmeyecek’ diyor’’ Simerini: ’’Özkök: Kıbrıs’ın stratejik önemi var’’ Mahi: ’’Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı Özkök tahrik ediyor’’.
AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 18:17:57
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 18:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PAŞAM EMRİNDEYİZ IP: 81.215.180.xxx Tarih : 22.04.2005 17:49:10
RUMLAR KAHRAMAN TÜRK PAŞASININ ADINI AĞZINA ALIRKEN DAHA DİKKATLİ OLSUN.SN. HİLMİ ÖZKÖK SADECE GENELKURMAY BAŞKANI DEĞİLDİR.KÖKLERİ BİNLERCE YIL ÖNCESİNE DAYANAN ORDU MİLLET ANLAYIŞINA SAHİP TÜRK MİLLETİNİN VE ONUN ORDUSUNUN EN YETKİLİ KOMUTANIDIR.ONUN ŞAHSINA YAPILAN SAYGISIZLIK TÜRK MİLLETİNİN BİNLERCE YILLIK TARİHİNE MİLYONLARCA ŞEHİDİNE GAZİSİNE YAPILMIŞ SAYGISIZLIKTIR.SN.HİLMİ ÖZKÖKÜN RÜTBELERİNDE MİLYONLARCA ŞEHİDİN GAZİNİN KANI,CANI,ALIN TERİ HAKKI VARDIR.BU MANADA BİZ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLARAK KAHRAMAN PAŞAMIZA YAPILAN SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ.ATATÜRKÜN KURDUĞU CUIMHURİYETE VE ONUN YILMAZ SAVUNUCUSU TÜRK ORDUSUNA SONUNA KADAR BAĞLIYIZ. EMRET PAŞAM.