18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Rum halkı yeni bir referandum istiyor

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın yüzde 51'i, "çözümün uygulanacağına dair garantilerin alınması ve güvenlik konularında ek kazanımlar elde edilmesi şartıyla Annan planının yeniden Rum halkının oyuna sunulmasını" istiyor.

RAI isimli şirketin 6-8 Mayıs günleri 800 kişi üzerinde yaptığı araştırmada, Rum halkının yüzde 51'i, "çözümün uygulanacağına dair garantilerin alınması ve güvenlik konularında ek kazanımlar elde edilmesi şartıyla Annan planının yeniden Rum halkının oyuna sunulması" yönündeki komünist AKEL partisinin tutumuna destek verdi.

Ankete katılanlar, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, "Annan planının aynı temelde yeniden müzakere edilmesi" yönündeki önerisine yüzde 20'lik destek verdi. "Annan planı reddedilerek müzakerelerin sıfırdan başlaması" görüşü ise Rum halkından yüzde 29 oranında destek buldu.

Araştırmada, AKEL'in önerisi olan birinci seçeneğe, AKEL taraftarlarının yüzde 62'sinden, ana muhalefet partisi Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) taraftarlarının yüzde 50'sinden ve Papadopulos'un partisi Demokratik Parti (DİKO) taraftarlarının yüzde 36'sından destek geldi.

İkinci seçeneğe AKEL'den yüzde 14 oranında olumsuz görüş belirtilirken, DİSİ'den yüzde 20 ve DİKO'dan yüzde 29 olumlu görüş bildirildi. Üçüncü seçenek ise AKEL'den yüzde 24, DİSİ'den yüzde 29, DİKO'dan da yüzde 35 oranında destek aldı.
LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 14:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?