20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Rum tenisçiden şok sözler!

Dünyaca ünlü Kıbrıslı Rum tenisçi Markos Bağdatis'in Avustralya'da, Kıbrıs'taki Türk varlığı aleyhine slogan attığı görüntüler internette yayınlandı.


Geçtiğimiz yıl Avustralya Açık Tenis Turnuvası için Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan Bağdatis, Youtube adlı video paylaşım sitesinde bulunan kayıtta bir Hellas Fan Club taraftar grubu temsilcisiyle birlikte elinde bir meşaleyle, "Türkler Kıbrıs'tan Dışarı" şeklinde slogan atarken görülüyor.

Görüntünün Bağdatis'in galibiyet aldığı bir maçın ardından Hellas Fan Club'ün düzenlediği bir barbekü partisinde çekildiği kaydedilen haberde, aynı partide atılan sloganlarda Makedonya'nın da Yunan toprağı olduğu yönünde söylemlere yer verildiği, slogan atanların polisle çatıştığı ve görüntülerde Bağdatis'le kol kola giren şahsın da içinde bulunduğu bir grubun gözaltına alındığı belirtildi. Aynı taraftar grubu daha önce Avustralya'da, "Makedonya Bizim, İstanbul Bizim, Kıbrıs Bizim" şeklinde yazılar yazmış ve Avustralya-Türkiye futbol maçı sırasında Rum ve PKK bayraklarını birlikte sallamıştı.


Öte yandan, Melbourne'daki Kıbrıslı Türkler Bağdatis'in hareketlerini kınadı. Avustralya Kıbrıs Türk Kültür ve Refah Birliği Başkanı Hakkı Süleyman, konuyla ilgili açıklamasında, bu konudan rahatsız olan birçok kişiden telefonlar aldıklarını belirterek, bunun ünlü bir sporcuya yakışmayan ve iftira niteliğinde bir davranış şekli olduğunu söyledi. Süleyman, "Bu düpedüz toplumumuzu provoke etmeye yönelik bir harekettir. Yaptığı sportmenliğe yakışmaz ve özür dilemelidir" dedi. Süleyman, Bağdatis'i pozisyonunu kötüye kullandığı için çeşitli mercilere şikayet edeceklerini de sözlerine ekledi.


İnternette çıkan görüntüleriyle ilgili bugün yerel saatle 16.30'da bir basın toplantısı düzenleyen Bağdatis, attığı sloganın "Adadaki tüm Türkler'e karşı değil, sadece Türkiye askerine" ve kendi iddiasıyla "işgale karşı" atıldığını söyledi. Özür dilemeyi reddeden Bağdatis, "Ben sadece orada bulunan Türk askerlerini protesto ediyordum" savunmasında bulundu. Bu arada Tenis Profesyonelleri Birliği (ATP), konuyla ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.


Bağdatis'in slogan attığı görüntü http://www.youtube.com/watch?v=9fyEr8b9o6w adresinden görülebiliyor.

Editörün Notu:T.C. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi 17/01/2008 Tarih ve 2008/55 nolu kararı gereği youtube erişim engellenmiştir.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 00:09:05
Güncelleme :19 Ocak 2008 Cumartesi 13:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?