24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Rumlar sınır kapılarını kapatmaya hazırlanıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), sınır kapılarını 3 gün süre ile kapatmak için hazırlık yaptığı bildirildi.

GKRY’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarında devam eden serbest geçiş uygulamasını tek taraflı olarak 3 günlük bir süre için kapamaya hazırlandığı belirtildi.
Güney Kıbrıs’taki güvenilir bir diplomatik kaynaktan alınan bilgiye göre, KKTC’nin serbest geçiş uygulamasını serbest bırakması ile zor duruma düşen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, geçişleri geçici bir süre kapamak sureti ile uygulamanın kendi inisiyatifi altında olduğu mesajını vermek isteyecek.
Aynı kaynak, Rum Yönetimi’nin bu uygulama ile Kıbrıs’ta otoritenin sadece kendisine ait olduğu ve KKTC Yönetimi’nin herhangi bir etkisinin bulunmadığı imajını vermeye çalışacağını bildirdi.

Ayrıca sınır kapısının kapatılması ile KKTC’den Güney Kıbrıs’a çalışmak için giden 2-3 bin kişinin geçişi engellenerek bu durumun KKTC yönetimine karşı baskı unsuru olarak kullanılmak isteneceği ifade edildi.
Böylesi bir uygulama ile insanları KKTC yönetimine karşı kışkırtarak milli dava karşıtı muhalefetin güçlendirilmesine çalışılacağı belirtildi.
Güney Kıbrıs’ta kazançlarını temin etmek amacıyla çalışan kişileri KKTC yönetimine karşı kışkırtarak, KKTC’yi içten sıkıştırmak isteyen Rum Yönetimi’nin uluslararası baskıları düşünerek bu uygulamayı uzun süre sürdüremeyeceğini belirten diplomatik kaynak, bu nedenle söz konusu uygulamanın en çok 3 gün süreceğini ifade etti ve bu yöndeki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
KKTC ile Güney Kıbrıs sınır kapıları arasındaki serbest geçiş uygulaması KKTC Yönetimi’nin aldığı karar sonucu 23 Nisan’da uygulamaya girmişti.

LEFKOŞA-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 13:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?