20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Rumlar Türkiye'ye vetodan yana

Kıbrıs Rum gazetesi Politis`de dün yayımlanan bir ankete göre, Rumların büyük bir bölümü Güney Kıbrıs`ın, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında tam üyelik müzakerelerini veto etmesini istiyor.

Türkiye`nin AB ile katılım müzakerelerine başlamasına karşı çıkan Rumların oranı Temmuz ayında yayımlanan benzer bir ankete göre artış kaydetti.

Temmuz ayındaki ankette, Rumların yüzde 45`i, liderleri Tassos Papadopoulos`un müzakerelerin başlatılmasını veto etme kararı alması halinde bunu destekleyeceklerini söylemişlerdi.

AB liderleri 17 Aralık`ta yapacakları zirvede Türkiye ile müzakerelerin başlatması için tarih belirlenip belirlenmemesi konusunda karar alacaklar. Bu karar oybirliği ile alınacak.

Papadopoulos, şu ana kadar Türkiye`nin AB hedefini engellemeyi düşünüp düşünmediği yönünde herhangi bir işaret vermedi ancak Rumlar, yönetimlerinin Ankara tarafından diplomatik düzeyde tanınmasını da içeren bir dizi koşul öne sürmüşlerdi.

Dün yayımlanan ankete katılan Kıbrıslı Rumların yüzde 52`si Lefkoşa`nın veto hakkını kullanmasını isterken, yüzde 15`i buna karşı çıkıyor ve yüzde 30`u da vetonun siyasi gelişmelere bağlı olacağını düşünüyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 12:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?