17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Rumlar’dan Türkiye’ye veto mitingi

Lefkoşa - Güney Kıbrıs’ta Annan planına "hayır’ denilmesi yönüne kampanya yapan AKEL dışındaki siyasisi parti ve örgütler, yeniden biraraya gelerek "vetoye evet" mitingi düzenleyecek.

Rum siyasi güçleri, "Ankara’nın 17 Aralıkta Güney Kıbrıs’a ve AB’ye karşı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda" Rum yönetimin veto kullanılması yönünde seferberliğe girişti.

Rum siyasi güçleri, "Tüm Kıbrıs Vatandaş Hareketi" önderliğinde 14 Aralık Salı günü "17 Aralık 2004 Kararı Veto Tercihtir" sloganıyla miting düzenleyecek.

Mitingin duyurulması amacıyla dün düzenlenen basın toplantısında, "Tüm Kıbrıs Vatandaş Hareketi" Başkanı Antis Hrisostomidis, inisiyatifin hedeflerini şu şekilde açıkladı:

"Etkinliğin hedefi, yurt dışına ve özellikle AB’deki ortaklarımıza şu mesajların güçlü ve net şekilde verilmesidir; Türkiye’nin Avrupa geleceği Kıbrıs’tan da geçer. (Kıbrıs Cumhuriyeti) ve halkı Türkiye’ye müzakere tarihi verilmesine karşı değildir. Ancak bu tarih, Türkiye’ye açık çek şeklinde verilmemelidir"
AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 19:18:55
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 22:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?