18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

‘Rumların Larnaka Havaalanı bana ait’

Kıbrıslı Türk Hüseyin Helvacıoğlu, Loizidu davasına misilleme olarak Larnaka Havaalanı arazisinin kendisine ait olduğunu, bunun için Rumların 200 milyon dolar ödemesini istedi.

KKTC’de özellikle yabancılara yönelik Rumların başlattığı mülkiyetle ilgili mahkeme celbi savaşına Türkler de aynı şekilde cevap vermeye başladı. Rum yönetiminin uluslararası Larnaka Havaalanı bir Türk’e ait çıktı. Tapusunu alarak hakkını arayacağını belirten Kıbrıslı Türk Hüseyin Helvacıoğlu üzerinde havaalanı yapılan arazisinin iadesini ve 200 milyon dolar da tazminat ödenmesini istiyor.

KKTC’de İngilizce, Rumca ve Türkçe 3 dilde yayınlanan Dialogue gazetesinin yayın yönetmeni Reşat Akar’la Larnaka’ya giden Hüseyin Helvacıoğlu, ‘74 öncesinde burada yaşıyorduk. Ailem toprak zenginiydi. Savaş sonrasında bizim KKTC’de olmamızı fırsat bilerek benim 96 dönümlük toprağımı istimlak edip üzerine havaalanı yapmışlar. Mal mülk meselesinin anlaşma yoluyla halledilmesi için yıllarca bekledik. Fakat olmadı. Titina Loizidu adlı kadın Girne’deki eski evi için bir milyon Euro tazminat aldı. Halbuki benim sadece havaalanı yapılan arazide denize sıfır 92 dönümlük arazim var. Hakkımı arayacağım. Benden izinsiz haberim bile olmadan inşaat yapmışlar. Arazimin iadesini ve 200 milyon dolar da tazminat istiyorum’ dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 03:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?