23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Rumsfeld Türkiye'yi suçladı

Washington - ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, "4. Piyade Tümeni’nin Türkiye üzerinden Irak’a girememesinden dolayı kuzey Irak’taki Sünnilerin savaştan etkilenmediğini ve şimdiki direnişi örgütleyenlerin Sünniler olduğunu" söyledi.

Rumsfeld, 1 Mart tezkeresinin TBMM’de reddedilmesi üzerine ABD’nin 4. Piyade Tümeni’nin Türkiye üzerinden Irak’a kuzeyden giremediğini, bu durumda da savaştan etkilenmeyen Saddam Hüseyin’in Sünni ağırlıklı seçkin birliklerinin şimdiki direnişi örgütlediğini ileri sürdü.

Rumsfeld, "Savaşta yolunda gitmeyen işlerden biri, bizim 4. Piyade Tümeni’nin, Türkiye üzerinden kuzeyden Irak’a girememesi oldu. Bu yüzden de Bağdat’ın kuzeyindeki Sünniler, gerçek anlamda hiç savaşa girmedi. Ülkenin o bölgesinde bu kişilerin yetersiz bir kısmı yakalanabildi ve öldürülebildi. Yani bunlar, ABD ordusunun gerçek gücünü görmedi. Bugün Irak’ta mevcut direnişi birçok durumda ortaya çıkaranlar, işte bu kişiler. Dolayısıyla bana göre 4. Piyade Tümeni’nin kuzeyden Irak’a girememesi talihsizlik oldu" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 18:47:30
Güncelleme :6 Şubat 2005 Pazar 13:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?