18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Rus Bakandan Türkiye iddiası

Rus Dışişleri Bakanı İvanov, "Terörizmle mücadele konusundaki çifte standartlar dışında Türk-Rus ilişkilerinde ciddi bir sorun görmüyorum" dedi. Bakan İvanov, Çeçenistan’ta öldürülen "yabancı paralı askerlerin çoğunun Türk olduğunu" iddia etti.

İvanov, Washington’da düzenlediği basın topantısında Türkiye’nin, vatandaşları Çeçenistan’da yasa dışı silahlı oluşumlar bünyesinde faaliyet gösterirken öldürülen ülkeler arasında "rekortmen" olduğunu iddia etti.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde "Terörizmle mücadele konusundaki çifte standartlar dışında ciddi bir sorun görümüyorum" diyen İvanov, ikili ilişkilerin artmakta olduğunu belirtirken, iki ülke arasında aralık ayından bu yana karşılıklı olarak gerçekleşen üst düzey ziyaretlere dikkat çekti.

Sergi İvanov, Karabağ sorununa değinirken, Rusya’nın Ermenistan’da büyük bir askeri üssünün bulunduğunu anımsattı. Ermenistan’ı belirli bir yöne doğru itmelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan İvanov, "Ermenistan egemen bir ülke, kendi kararlarını kendisi verecek" ifadesini kullandı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 17:52:38
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 17:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?