18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Rus gelin’ çetesine darbe

MOSKOVA, (DHA)

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde kurdukları sahte evlendirme merkezi ile dünyanın dört bir tarafından eş arayan kişileri dolandıran bir çete yakalandı.
Kurdukları internet sitesine Rus kadınların fotoğraflarını yerleştiren çete üyeleri, gelen mesajlara cevap yazarak konuştuları kişiden önce hediyeler, daha sonra da yüklü miktarlarda para talep etti. Hediyeleri ve paraları alan soyguncular daha sonra tüm kayıtları siteden sildi. Rus polisi sitede tanıştığı kişiyi bulmak üzere Rusya’ya gelen Kanadalı bir kişinin şikayeti üzerine harekete geçti. Polis tarafından yakalan çete üyelerinin 10 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

’RUS GELİN’ SİTELERİ HIZLA ARTIYOR
Son dönemlerde internette oluşan ’Rus gelin’ sektörü gün geçtikçe büyüyor. Farklı şirketler kurdukları sitelerde internet üzerinden evlenmek isteyen Rus kadınlarını tanıtıyor. Arama motorlarına ’Rus gelin’ sözcükleri yazıldığında 1.5 milyondan fazla siteye rastlanıyor. Rus gelinlerin en popüler olduğu ülke ise Avustralya. Ülkede Rus kadınlarla evlenenlerin sayısı bir yıl içinde yüzde 700 arttı. Bazı ülkelerde ise Rus kadınının özelliklerini anlatan kitaplar yayımlanıyor.

DHA - MİLLİYET
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 16:54:26
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?