19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Rus turist lüks oteli yaktı!

5 yıldızlı Le Choteau De Prestige Otel'nin 3. katındaki kalan Rus turistin odasında söndürülmemiş sigara izmariti nedeniyle yangın çıktı.

Antalya'nın Göynük Beldesi'nde bulunan bin 200 kişinin kaldığı 5 yıldızlı Le Choteau De Prestige Otel'de yangın çıktı. İddiaya göre, tatilini yapmak amacıyla Antalya'ya gelen Rus turist Rusya milli takımının çeyrek finale yükselmesinin ardından galibiyet coşkusunu alkol içerek kutladı. Aşırı alkol alan Rus turist sarhoş biçimde Otelin 3. katındaki odasına gitti.

Sigarasını içtikten sonra uykuya dalan Rus turistin söndürmeyi unuttuğu izmarit nedeniyle odadan alevler yükselmeye başladı. Bin 200 yerli ve yabancı turistin kaldığı otelde dumanlar kısa sürede yayıldı. Yangın nedeniyle otele çok sayıda itfaiye ve ambulans ekipleri geldi.
Otelde kalan turistler aşırı dumandan zehirlenme tehlikesine karşın kısa sürede tahliye edildi.

İtfaiye ekipleri kurtarma merdiveni ile otelin 3. kattaki odasına çıkarak yangına müdahale etti. Otel içinde hızla yayılan dumandan etkilenen 50 turist ve otel çalışanı ambulans ile müdahalenin ardından bölgede yer alan hastaneler kaldırıldı. Yangın sonrası Antalya Valisi Aladdin Yüksel ve Emniyet Müdür Feyzullah Arslan otel içerisinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Yangın hakkında açıklama yapan Vali Yüksel, "Kemer İlçesinin Göynük Beldesi'nde bulunan otelin 3üncü katındaki Rus turistin kaldığı odada izmaritten kaynaklanan yangın çıkmıştır.

Yapılan çalışmalar sonucu yangın söndürüldü. Teknik olarak yapılan çalışmalar sonrasında Rusya ile İsveç arasında oynana maç sonrası muhtemelen otel içerisindeki sevinç gösterisi ve odada maçı izleyen turistin elindeki sigaranın eşyaları tutuşturması sonucunda yangın çıktığı tahmin edilmektedir. Yangın sonucunda otelde çalışan ve turist yaklaşık 50 kişi dumandan rahatsızlanarak ambulanslarda müdahale yapılmıştır. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 yaşındaki çocuk haricinde hastanede kalan turist yoktur. Otelde tutilini yapan bin 200 turistin çevre otellere yerleştirilmesi çalışmaları başlamıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 11:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?